Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yağ Aldırma Tekniğiyle Yanak Küçültme, Estetik Yanak

Estetik cerrahide yanaklardaki aşırı yağ fazlalıkları liposuction tekniği ile alınarak azaltılabilir. Yanaktan yağ alma estetiği minimal invaziv içeren bir tekniktir. Ve prosedür yanakta iz bırakmayacak şekilde ağzın içerisinden gerçekleştirilir.

Yüz bölgesi, yaşlanmaya ya da kilo almaya bağlı olarak zamanla aşırı derecede yağlanabilir. Yanaktan yağ alımı prosedürü ile yanaktaki aşırı yağlanma giderilerek yüzün konturu yeniden şekillendirilebilir. Yüz gençleştirme ve inceltme estetiği prosedürlerinden birisi olarak estetik cerrahide kullanılan bir yaklaşımdır.

Yanakların doğal yapısında bukkal yağ yastıkları bulunmaktadır ve kişi yaşlandıkça bu yağ yastıkları yoğunlaşır ve tombul yanaklı bir görünüm ortaya çıkar. Bu biriktikten sonra kaybedilmesi zor olan bir yağ alanıdır. Yanaktan yağ alımı prosedürü işte bu bukkal yağ yastıklarını hedef alır. Tüm tıbbi prosedürler gibi riskleri ve iyileşme süresi vardır.

Daha estetik yanaklar…

Yanaktan yağ alımı ile hedeflenen alan yanak içinde bulunan bukal yağ yastığıdır ve ağzın iç kısmından küçük insizyonlar açılır. Ardından liposuction yöntemi ile yanaklardaki aşırı yağ birikimi çekilerek alınır. Prosedür yaklaşık bir saat sürer ve genel anestezi ya da bilinçli sedasyon yani lokal anestezi altında yapılır.

Yanaktan yağ alımında uygulanan teknik ve kişinin genel cilt yapısına göre iyileşme süreçleri farklılık gösterir. Birkaç gün çiğneme hareketi yaparken çiğneme kaslarında hafif ağrı hissedilebilir. Prosedürün nihai sonuçlarının ortaya çıkması birkaç hafta sürebilir. Yanaktan yağ alımı işleminin sonuçları kalıcıdır. Yanaktan yağ alımında diğer cerrahi tekniklere kıyasla iyileşme süreci daha kısa da olsa, yine de belirli bir iyileşme sürecine ihtiyaç vardır.

Dikkat edilmesi gerekenler

İyileşme sürecinin daha hızlı geçmesi için operasyondan önce sigara ve alkol tüketimini en az bir hafta boyunca kesmek gerekir. Operasyondan önce aspirin gibi kan sulandırma özelliği olan ilaçların kullanılmaması gerekir. Eğer başka bir tıbbi rahatsızlık nedeni ile sürekli olarak kullanılması gereken ilaçlarınız varsa operasyondan önce mutlaka doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekir. Hamileler, emzirenler ve genel sağlık durumu bozuk olan kişiler doktorlarına sormadan yanaktan yağ alımı işlemi yaptırmamalılar.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..