Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '08

 
Kategori
Küresel Isınma
 

Yakacak

Bu yıl da kavurucu sıcağın altında yanacağız.

Biz insanoğlu, kendimize ettiğimizi, tabiatta hiç bir varlık kendisine etmemiştir.
Düşünün çevre atıkları, Amerikanın Irak'a attığı çok sayıda değişik bomba!... Vs...
Bunlar Küresel Isanmanın bazıları.

Ya ısınmanın açtığı sorunlar?

İşte herkesin gözü önünde Dünyada Gıda sıkıntısı, ülkemiz dahil, gıda ürünlerinin fiyatlarının en az ikiye katlanması, Isınma nedeniyle yeterli yağmur yağmaması, neticede sulama sıkıntısı, ürün rekoltesinde ve kalitesinde büyük düşüş.

Maşallah! Fransa Kralı 16. Loui gibi bir Tarım Bakanımız ve Başbakanımız var.
Ne demişti Kral?"Ekmek bulamıyorlarsa, pasta yesinler" Ne diyordu? Başbakanımız Konya Kadın Kongresinde "Spakülatörler Pirinç fiyatlarını arttırıyor. Sizde Pirinç yerine Bulgur yiyin, bakın o zaman fiyatlar nasıl düşüyor"

Vatandaş bırak pirinci, bulguru, ekmeği zor buluyor.

O zamandan, bu zamana kadar fiyatlarda bir düşüş görülmedi!

Nerden nereye geldik! Küresel Isınmanın boyutları nerelere kadar uzanabiliyor.
Benim naçizane bir kaç önerim olacak.

1-Ormanları koruyalım. (Turizm alanı olarak, yandaşlara tahsis etmeyelim)

2-Ormanın dışında Golf sahası yapacak yer yokmuş gibi (Antalya Belek beldesi gibi) orman alanlarını Golf sahası için tahsis etmeyelim.

3-Çiftçilerimizin, Ziraat Mühendisleri tarafından, daha bilinçi ve verimli tarım yapmaları hususunda eğitilmelerini sağlayalım. (1000 köye 1000 Ziraat Mühendisi gibi projeleri çoğaltalım)

4-Maden arama bahanesi ile ormanların, yandaşlar tarafından talan edilmesini önleyelim.

5-Küçük Sanayi kuruluşlarının Lastik yakarak enerji elde etmelerinin önüne geçip, onların doğal gaz ile modern enerji üretip, daha kaliteli ürün elte etmelerini sağlayalım. (Yandaş medya yaratmak için Halk Bankasının Küçük esnafa vereceği kredileri, toplu olarak Çalıklamıyalım. Ne diyor Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, KOBİ lere toplam 200.000.000$ dolar kredi vereceklerini söylüyor. Aynı Bankanın gerekli teminatı almadan, Hükümet baskısı ile Çalık Grubuna 375.000.000$ kredi verdiği herkesce malum.)

6-Ormanlık alanların 2 B gibi bahanelerle, yandaşlara verilmesini önleyip, aynı alanların orman olarak yeniden kazanılması için çalışma başlatılmalı.

7-Rantı yüksek yerlerdeki Yeşil Alanların imara açılmasının önüne geçilmeli.(İstanbul Sevgi Tepesi gibi açılmadı ama en kısa zamanda açılacağını düşünüyorum. Biliyorsunuz bahse konu yer Sudi Kralının.)

8-Sularımızın daha bilinçli ve idareli kullanılması için Tv.lerde skeçlerin daha sık kullanılması, bu işlerin Orman ve Çevre Bakanlığı ile Tarım Bakanlığınca ortak yürütülmesi.

9-Tarım alanlarındaki sulamaların, toprağı tuzlandıracak şekilde, gölleme suretiyle değil, damlama ve yağmurlama sistemi ile yapılmasının, Ziraat Bankasınca verilecek düşük faizli krediler ile sağlanmaya çalışılması.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..