Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '14

 
Kategori
İnançlar
 

Yaklaş Rahman'a

Yaklaş Rahman'a
 

Hani bazen gönlümüzü, yaşadığımız olayları anlamaz sanki çözülmez bir gizemi varmış gibi gelir.

Hani bir konuda takılırız veya çaresiz bir ana denk geliriz anlam veremeyiz işte o anlarda o anın  hemen yok olmasını ve tıkandığımız ya da çaresiz kaldığımız meselenin çözülmesini isteriz, sığmayız kainata dar gelir her yer bize, işte o anda yüce Rahman kendisine baş vurmamız için bizi sınadığı ve çaresizliğimizi bize hatırlatır ve her an bizimle beraber olduğunu bilmemizi ister.

Ama biz hala yüce rahmanın kapısına yaklaşmaz o sıkıntı içinde yüzer gideriz.  Gönlümüze düğüm üstüne düğüm atılır hala anlamaz o sıkıntının çaresizliğinde yolumuza tek başına devam ederiz.

Çaresizliğimiz hicret etmemizi hatırlatır, rahmana uzaklıktan yakınına varmak için her şeyimizi terk ederek yaklaşmamızı ister sanki.. Belki iman zayıflığımız var, yüce Rahman bunu kuvvetlendirmemizi istiyor biliyorsunuzdur İman insanda yaşama sevgisi, hayata bağlanma duygusu meydana getirir. İman eden insan, hayata ve varlığa hoş bakar, hayatın Allah’ın bir lûtfu olduğuna inanır ve bilir.

Hayat kervanı sona doğru giderken, bizim bu iman kervanına yetişmemiz gerekir ve kendimizi bir nefis muhasebesi ile çeki düzen vermemiz gerekir. Bu dertler alır beni yok eder uçuruma götürür ölümden zormuş bu dertler beni yokluğa götürür deriz ya işte öyle değildir, bir adım atarak bizi ve alemleri yaratan merhameti sonsuz yüce Rahman'ın kapısına yaklaşınca az sabırla tüm dertler çözülecek düz yola çıkılacaktır. Gönül sazımıza az dokunalım yine..

uyuma ey nefsim Rahman'a yaklaş ayık

Rahman'a uzak olduğuna yan artık

bırak sızlanmayı yaklaş Rahman'a yoksa sana yazık

ömür bitiyor bak ufak ufak sona ayık artık


Mehmet Aluç

  

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..