Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '18

 
Kategori
Deneme
 

Yalnız Değilsiniz

Yalnız Değilsiniz
 

Yalnız değilsiniz;
Bir vapur yolculuğunda sonsuzluğa uzanan mavi /lacivert sular, güneşin sular üzerindeki şavkı, geride kalan köpüklü sular, sessizce duygularınızla el el tutuşmuş balıklar, martıların koro halindeki şarkıları ve hayatınızın geçişi aralığında, yaşadığınız aşklar, neden ve niçinlerle çözemediğiniz pişmanlıklar, sonu gelmeyen haksızlıklar , hayatın önünüze çıkardığı, acı tatlı hatıralar, hep sizinle bu yolculukta, ellerini kah omzunuza atmış, kah arkanızdan sarılmıştır.

Hoşlanmasanız da elini itemez, haykırıp kovamazsınız etrafınızdan. Yalnız değilsiniz, yaşadıklarınız ve daha yaşayacağınız nice acı tatlı sürprizleri ardınızdan bir valiz gibi sürüklemektedir, bu güç.

Bu birlikteliğinizin bir tanımı vardır. "Kader" derler adına.

İradeniz, beklentileriniz ve kurallara aykırı, bir şeytan raksı ile etrafınızda dönen hak ve hukuksuzluklar, sizi ne denli yorsa ve öfkelendirse de, sizi yalnız bırakmayan bu olumsuzluklar, da hayatınızın birer parçasıdır.

Öfke ile onun o haline iğrenerek, acıyarak gülebiliyor sanız, arınma halindesinizdir.

Yalnız değilsiniz, içinizde oluşan bu pozitif ışığın alevi bütün bedeninize , ruhunuza ve aklınıza yayılmış ise, ellerinde ve yüreğinde bu ateşi hissedenlerle el ele halka oluşturun. Öylesine bir halka ki, ucu bucağı görünmeyen bir büyüklükte, ulusal bir birlik ve ruhun sesi tüm dünyadan duyulsun.

Bu ses, aydınlığın ışığı, hakka/hakikate yolculuğun iz bıraktığı adımların, Atatürk ilkelerinin, yobazlıkla mücadelenin, ülkemizi düzlüğe çıkarabilmenin oynandığı son temsil olsun.

Dostlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Refik Başdere

 
Toplam blog
: 44
: 533
Kayıt tarihi
: 30.12.12
 
 

1947 yılında Erzurum'da doğdu. Başak burcundadır. Eğitimini  Ankara'da sürdürdü. DTCF Alman Filol..