Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '13

     
    Kategori
    Güncel
     

    Yanıldı

    Yanıldı
     

    Sınırlarını zorladı. Kömür dağıtıp, üç beş konuşma yapıp etkisi altına aldığı insanların, Atalarına laf edince, haklarına el uzatılınca sesleri çıkmaz sandı, yanıldı. 'Ne de olsa bölündüler, ayrıldılar.' diye düşündü, ama hepimizi kenetlediğini fark edemedi.

    "Ezeli rakip" dediğimiz, her gün ayrı kavgadan toplanan iki kişinin birbirine yardım etmek için neler yaptığını, nelere katlandığını göremedi. Kaç ünlünün bütün planlarını iptal edip yaralı taşıdığını bilemedi. Kimsesiz, aciz köpeklere biber gazı sıktığını, iki aylık bebeği öldürdüğünü, bir gencimizin onun yüzünden panzerin altında kaldığını, masum insanları yaraladığını göremedik sandı, yanıldı.

    Basını sansürleyince bilemeyiz sandı. Televizyonlarda göremeyince iki günde sinirimiz geçer sandı, yanıldı; bugün baş kaldırışımızın 6. günü. Bunları iki ağaç için yaptığımızı düşündü, "BABA"mızın bir ağaç için evi kaydırdığını düşünmeden; yanıldı. Son yaptığının bardağı taşıran son damla olduğunu anlayamadı.

    Kendisinden yalnızca dört yaş küçük kuzeninin geleceği için endişelenip; gözleri dolanı, vatanı milleti için uykuları kaçanları, küçücükken eylemlere çıkıp hakkını savunmak isteyenleri küçük gördü, yanıldı.

    İçkiyi yasakladı; milleti uyandırdı, yıllardır uyanmadıkları uykudan. Belki de bu gerekiyordu uyanmamız için. Parça parça kendi sonunu hazırlarken; önce milleti uyandırdı, sonra onların hakkına el, Atalarına dil uzattı. O kendi sonunu kendi getirdi aslında.

    Ellerine sağlık aslında onun, bize kardeşliği; ekmeğimizi, suyumuzu paylaşmamız gerektiğini hatırlattı fark etmeden. Ayırdığı milleti, yine kendi bir araya getirdi. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 165
    Kayıt tarihi
    : 25.05.13
     
     

    Ben Ayşegül DEMİRBİLEK. 16 Aralık 1998'de, dünyanın çok iyi bir yer olduğunu söylediklerinde buna..