Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '13

 
Kategori
TV Programları
 

Yap Bakalım Star'ın başına iş açacak!

Yap Bakalım Star'ın başına iş açacak!
 

Dün itibariyle yeni bir yarışma programı yayına girdi : Yap Bakalım.. Melike Emiroğlu ve Hande Katipoğlu'nun sunduğu yarışmada ; yarışmacıları yönlendirip çeşitli şeyler yapmaları ya da söylemeleri isteniyor.. Bunun karşılığında para ödülü vaadediliyor..

Bu format size de tanıdık gelmedi mi ? Kanal D'de geçtiğimiz aylarda biten Sinan Çalışkanoğlu ve Orçun Kaptan'ın sunduğu Şanslı Masa'nın ve hatta yıllardır Alem Fm'de yayın yapan Zeki Kayahan Coşkun'un sunduğu Matrax'ın bir bölümü olan Çatacak Yer Arıyorum'un tıpa tıp aynısı..

Kopya bir yapım olmasının yanı sıra dünkü bölüm sosyal medyada çok fazla olumsuz tepki aldı.. Nedeni ise insanların para vaadiyle şekilden şekile sokulması ve yapımın kopyalığı.. Bakın bazı tepki örnekleri :
Yap Bakalım kadar insanlık ayıbı bir program daha görmedim yarışmadan çok insanları aşağılıyorlar !

İnsanları para için maymun ettiniz ! İhtiyaç sahiplerini böyle kullanmaya hakkınız yok. "Yap Bakalım " yayından kaldırılsın..

İnsanların onurunu bu kadar düşüren bir TV programı daha görmedim bu ne lan! Yap Bakalım Aşağılık bir program!

200 lira için insanları maskara yapmak yakışmadı..

Yap bakalım diye bir yarışma uydurmuşlar, insanları istismar ederlerken bizim gülmemizi bekliyorlar. Buna gülerek ne ispatlayacağız?

Bu kadarda olmazki yeni bir format bulmuş gibi getiriyorlar karşımıza Yap Bakalım programı aynı #matrax taki bölüme benziyor..

Yap bakalım programı bildiğimiz #matrax'taki Çatacak yer arıyorum.. Bu nasıl iş ?

Bu bildiğin emek hırsızlığıdır. 7 senedir #matrax da yapılan "Çatacak yer arıyorum" bölümünü "Yap bakalım" yapmışlar. Gelde sinir olma !
Şu yap bakalım tarzı yarışmaların yayınlanmasına kim izin veriyor..? Resmen insanlarla dalga geçiyorlar.


Kimsenin emeğinde , ekmeğinde gözümüz yok .. Ama bırakın şu kopya yapımları Allah aşkına.. Bırakın yurdum insanını para için maymun etmeyi..

Daha önce yaptınız aynı şeyleri.. Tutmadı , yayından kalktı.. İsim değiştir , olayları değiştir , parayı değiştir , sunanı değiştir sun yeniden piyasaya.. İlk bölümünde ve böyle boş yaz ekranında 17. olabildi.. Demek ki yemiyoruz artık..

Bu tepkilerle ve kopyacı anlayışla Star'ın başı çok ağrıyacak sanırım.. Vaziyet öyle görünüyor..

İyisi mi sen daha özgün , daha yararlı şeyler yap bakalım..! Olmaz mı ?

koldasanil@gmail.com

twitter.com/anilkoldas

facebook.com/anilkoldas

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..