Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '07

 
Kategori
Okullar
 

Yarıyıl tatili başladı

Yarıyıl tatili başladı
 

Orta öğretim kurumlarında yarıyıl tatili başladı. Dönemi çalışarak geçiren öğrenciler aldıkları karnelerini gözleri parlayarak önce anne ve babalarına, sonrada çevrelerine dost ve akrabalarına gösterip, muzur bir şekilde gülümsiyerek bir şeyler beklediklerini ima ediyorlar. Küçücük beyinlerinden neler geçiyor,sizlerden neler umuyorlar, ne bekliyorlar ne buluyorlar. Hayal dünyaları çok geniş , yaşamdan ve sizden her şeyi bekliyen, yarınımızın teminatı olan yavrucuklarımızı onare etmeyi, istediklerinin hepsini olmasa bile, bir kısmını karşılayıp onları sevindirirsek, ikinci dönem dopingini yapmış oluruz.

Bu arada derslerine çalışmayıp asan yaramazlar, hepimizin zamanında yaptığı karne notlarını düzeltme,dayak korkusuyla eve gitmeme olaylarına baş vuruyorlar. Görevliler eşliğinde evlerine gönderilenlerin sayısı bir hayli fazla. Velilerin çok dikkatli olması gereken bir dönem. Bir kaç kırık not yüzünden evden kaçan ve bunu alışkanlık haline getiren çocukla güzel güzel konuşmalı ve onu dışarda bekliyen tehlikelerden,onun anlıyabileceği ölçüde anlatarak bilgilenmesine çalışılmalı, çocuk bilinçlendirilmelidir.

Önümden üç öğrenci geçiyor.İ kisinin üstü başı dağınık, çantalar yerde sürükleniyor, kravat bağı göbeğin üstünde, gömlek düğmeleride yarıya kadar açılmış. Ellerinde sigara dünyayı umursamaz bir şekilde üfliyerek yürüyorlar, bu arada her kelimenin arasına bir argo ve küfür sıkıştırarak konuşuyorlar. Bu halleriyle tinerci çocuklardan farkları yok. Bir tanesi geriye dönüp,kendilerini üç adım uzaktan takip eden arkadaşına :

- Gelsene lan yanımıza !... Giyimi düzenli, öğrenci kimliğini bozmamış, temiz yüzlü çocuk :

- Gelemem, sizinle yürüyünce üzerime sigara kokusu siniyor. Eve gidince annem üzerimi koklayıp, sizinle geldiğimi anlayıp ceza veriyor deyip onaların önüne geçip hızla uzaklaştı.

Çocuğunu serbest bırakıp, onu ve arkadaşlarını gözlemiyen, yanlışı ve doğruyu anlatmayan velilerle, çocuğunun her hareketini gözliyen ve denetliyen bir aile arasındaki fark bu küçücük olayla anlaşılıyor. Çocuğu okula göndermekle sorun çözülmüyor. Bu çocukların hepsiyle öğretmenlerin tek tek ilgilenmesine imkan yok. Ailelerin okulla irtibatları her an olmalı, çocuğun okuldaki davranışları, derse ilgisi, arkadaşlarıyla uyumu hakkında öğretmenleriyle her zaman kontak kurmalı ve elimizi, gözümüzü çocuğumuzun üzerinden eksik etmemeliyiz.

Zaman geçirmeden alacağımız ve uygulayacağımız kurallar, ilerde dizimizi dövmemizi ve kafamızı duvara vurmamazı önliyecek, topluma faydalı bir fert yetiştirmenin hazzını tattıracaktır.

 
Toplam blog
: 34
: 2013
Kayıt tarihi
: 25.08.06
 
 

1953 Manisa Alaşehir doğumluyum.  Lise mezunu, evli, üniversite mezunu bir çocuk babasıyım. 197..