Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Yaşadığımız şehri ne kadar tanıyoruz? İstanbul'u keşfedin!

Yaşadığımız şehri ne kadar tanıyoruz? İstanbul'u keşfedin!
 

istanbul


Sürekli yurt dışından veya yurt içindeki güzel şehirlerden bahseden gezi içeriklerine şahit oluyoruz. Peki çoğumuzun yaşadığı İstanbul'un güzelliklerinin ne kadar farkındayız?

Bu yazımda sizlere İstanbul'da bir günlüğüne turistik olmak, gezilecek yerler ve yapılacak şeylerden bahsedeceğim. Böylece -bana göre- dünyanın en güzel şehri İstanbul'u yeniden keşfedeceğiz!

İstanbul, dünya tarihi için oldukça önemli bir şehir. Tarihin birçok olayına tanıklık etmiş. Osmanlı Devletinden günümüze kadar sürekli merkez şehir olarak anılmış. Şehirde kilise olarak inşa edilmiş, ardından İstanbul'un fethiyle camiye çevrilmiş birçok yapıt var. Yine şehirde savaşlara tanıklık etmiş surlar, saraylar ve yapıtlar bulunuyor.

İstanbul gezilecek yerler seyahatinize Sultanahmet'ten başlamanızı tavsiye ediyorum. İstanbul'un tarihi merkezi Sultanahmet'te Sultanahmet Camii'yi ziyaret edip çevredeki restoranlarda Türk yemeklerinin en lezzetlilerini yiyebilirsiniz. Tarihi yolculuğunuz sırasında unutmamanız gereken yapıtlar var: Ayasofya, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yeni Camii. Yolculuğunuza Kabataş - Karaköy ve Taksim üçgeninde devam edebilirsiniz. Metro sistemi sayesinde buralar arasında ulaşım çok kolay. Karaköy'ün modernleşen sahil cafeleri, Kabataş iskelesi, Taksim'de İstiklal Caddesi... Gitmişken Galata Kulesi'ni de unutmayın! 

Alışveriş yapmak mı istiyorsunuz? O zaman sizi hemen Kapalıçarşı'ya alalım. Dünyanın en fazla turistini ağırlayan Kapalıçarşı, Türk kültürünün yansıdığı en iyi yerlerden biri. Buna benzer Mısır Çarşısı'nı da rotanıza ekleyebilirsiniz. Daha lüks alışverişi tercih ediyorsanız alışveriş merkezlerini veya Bağdat Caddesi'ne doğru yönelebilirsiniz.

Huzur ve sessizliği tercih edenler için ise: Sarıyer. Beşiktaş'ın popülerliğini keşfettikten sonra kısa bir yolculuğun ardından Sarıyer'e ulaşabilirsiniz. Balıkçılar semti Sarıyer sahilinde denizle birleşmiş harika görüntünün tadını çıkarın! Tabi Adaları da unutmamak lazım. İstanbul'un en güzel huzur, tatil ve kafa dinleme rotalarından adalara Kabataş'tan vapur ile gidebilirsiniz. 1 saatlik yolculuğun ardından istediğiniz adada inip keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kadıköy ve Üsküdar'dan bahsetmezsek olmaz. Şehrin en önemli yerlerinden olan, Anadolu Yakasının iki yıldız semti. Müthiş manzaralarıyla bilinirler. Hatta Üsküdar'a gitmişken Çamlıca Tepesinin harika manzarasını da es geçmemenizi öneririm. Beykoz, İstanbul'da görmeye değer semtlerden bir diğeri.

Yanıbaşımızdaki güzellikler saymakla bitmez. Yaşadığımız şehrin güzelliklerine kendinizi bırakın keşfe çıkın!

 

 
Toplam blog
: 16
: 157
Kayıt tarihi
: 11.03.16
 
 

Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde eğitimime devam ederken sürekli seyahat etmeye çalışıy..