Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '11

 
Kategori
Deneme
 

Yaşam güzeldir

Yaşam güzeldir
 

Salvador Dali,


Yaşam ;  

Sanırım görmediniz;            

Şimdi burdan geçti.

Yazık görmediyseniz

böcek kadar güzeldi.

Diyor; Özdemir Asaf

Öyle ise Hala şansımız varken; saydı- saydım- keşkelere harcanmayacak kadar değerli zamanımızın kıymetini bilip hakkını vererek dopdolu yaşamalıyız. Sevgi, saygı, güzellik, dostlarla donatmalıyız.

Sevgi toprak gibidir. Küçücük bir tohum attınız yürek denen bahçeye; İnanamazsınız  nasıl kocaman bir ağaç olduğuna. Siz ve  tüm sevdiklerinizi gölgesine alabilecek kadar çok dalları yapraklarıyla. Dünyayı güzellikler yönetecek. İnsan önce güven vermeli sonra güvenilebilmeyi beklemeli.  Eğitimli  ve sağlıklı bir toplum yaratabilir isek eğer  sorunların çoğunun kökünü kurutabiliriz.  Eğitimin  sadece diplomalarının sayısı ile olabilecek  kadar tek yönlü olmadığınıda kabullenmek zorundayız.  Her birey önce doğru insan ol(abil)mayi kabullenmiş bir yüreğe sahip olamalı.

Doğru insan; güven verir, düşeni yerde bırakmaz, etrafındakilerin ışığını kesmez aksine yolunu aydınlatır bilgisiyle. Doğrularınıza  değer katan dostlara sahipseniz; Ne kadar şanslı olduğunuzu da biliyorsunuzdur. çünkü dost hem kolay bulunamıyor hem de kolay olunamıyor. Kazanmak için yıllar verebilir, kaybetmek içinse  bir dakika  bile fazla gelebilir bazen.

Dilerim hayatımıza aldığımız tüm dostlar; Ömür boyu hak ederek yanımızda kalır. Çünkü günü gelince birer birer eksileceğiz. Dün geçti, yarını bilmiyoruz öyleyse bu güne hakettiği değeri verebilip doyasıya yaşanması dileğiyle... 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..