Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '16

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Yaşamaz demişlerdi…Şimdi 37 yaşında

Yaşamaz demişlerdi…Şimdi 37 yaşında
 

YAŞAMAZ DEMİŞLERDİ…ŞİMDİ 37 YAŞINDA


Engelli çocuğu olan anne babaların sağlık alanında çocukları için mücadelesi başlı başına uzun bir yaşam mücadelesidir. Anne babalar o an tıptan olumsuz netice aldıklarında kesinlikle ümitsizliğe düşmemeliler. Belki o an tıp çözümü olmayan hastalığı yıllar sonra o tıp alanı çözüm bulacak bunu bilemeyiz. Geleceğin hakimi Allahtır. Dünya hayatında çözümü yokmuş gibi görünen her şeyin çözümü anahtarı yüce rabbimizin elindedir, takdirindedir. Ümitsizlik şeytandandır. Anne babanın imtihanı olan engelli çocuğunun sağlık ve sosyalleşme sorunu ömür boyu devam edebilir. Brezilyalı Claudio Vieira de Oliveranın engelli doğması hikayesi de ibret verici.  

Brezilya'nın Monte Santo şehrinde yaşayan Claudio Vieira de Oliveira tıpta “artrogripozis” olarak bilinen hastalık nedeniyle boynu ters dünyaya geldi.  37 yaşındaki Oliveira doğduğunda doktorlar eklemlerinin işlevini yitirmesi nedeniyle yaşamasının imkansız olduğunu söyledi. Ancak Claudio gösterdiği azim sayesinde doktorların söylediğinin aksine hayata tutundu. Omuzlarını, kollarını ve ellerini kullanamamasına rağmen ağzıyla yazı yazmayı öğrendi. Sekiz yaşında dizleri üzerinde yürümeye başlayan Claudio daha sonra diğer çocuklar gibi okulda eğitim görmeye başladı. Karşılaştığı fiziksel zorluklara rağmen hayata tutunan Brezilyalı genç adam, Santana Üniversitesi’nden başarılı bir muhasebeci olarak mezun oldu. 

Çocukluğunda hep bir şeylerle meşgul olmayı ve çalışmayı tercih ettiğini belirten Claudio Vieira de Oliveira hayatı boyunca vücuduyla yaşamayı öğrendiğini, şu an da kendini farklı değil normal bir insan olarak gördüğünü söyledi. Annesi Maria Jose ise, “Claudio hiçbir zaman insanlara bağlı olarak yaşamak istemedi bu yüzden bütün ihtiyaçlarını kendi karşılamayı öğrendi. Biz de hiçbir zaman Claudio’yu değiştirmeye çalışmadık, normal insanlar gibi yaşamasını sağlamaya çalıştık” dedi. Hayata tutunarak herkesi şaşırtan 37 yaşındaki Claudio Vieira de Oliveira bugünlerde başarılı bir hatip. Oliveira insanlarla bir araya gelerek, hayatın güzelliğinden ve yaşama azminden bahsediyor. İyi bir hatip olan Oliveira, konuşmalarıyla yüzlerce insana ilham kaynağı oldu.  (http://www.ntv.com.tr/yasam/azmi-herkes-icin-ilham-kaynagi,Dt7r7u9fTEWjlr5xtwXEQg)

Ailesi kendisini zarar vermeden dolaşması için evin zemin değiştirmek zorunda kaldı. Claudio'nun, diğer çocuklar ile okula gitmek için ısrarcı olması üzerine ailesi okula gönderdi. Manyakhaber'in haberine göre; muhasebe mezunu ve kalabalıklara ilham veren bir konuşmacı olan 37 yaşındaki Claudio, ağzına aldığı kalemle bilgisayar kullanıp yazı yazabiliyor.(http://www.haberler.com/boynu-ters-dogan-adam-hayata-meydan-okuyor-6440358-haberi/)

Anne Maria Jose’yi ne kadar tebrik etsek az. Engelli çocuğunu olduğu gibi kabul etmek ve değiştirmemeye çalışmamak. Claudio Vieira de Oliveira ve ailesi adeta yaşama meydan okuyor.

 

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..