Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '12

 
Kategori
Kitap
 

Yaz için kitap önerileri - III

Yaz için kitap önerileri - III
 

Dinle...


Yaz için kitap önerilerine Ramazan ayı münasebetiyle devam ediyorum. Bu dönem üç tane önerim olacak. Her biri son derece aydınlatıcı, besleyici, öğretici kitaplar. Öncelikle;

Cennetin Gülü Hz. Muhammed (s.a.v.)- Sinan Yağmur

Aşkın Gözyaşları üçlemesiyle tanıdığımız Sinan Yağmur, bu sefer Peygamber Efendimiz ‘in (s.a.v.)hayatını bizlere aktarıyor. Cennet Gülü’nün dünya bahçesine gelişinden, Kutlu Vedası’na, güzel ahlakından, sosyal yaşantısına, öğütleriyle insan olmanın özüne, bizi yolculuğa çıkartıyor. Karatay Akademi’den çıkan kitap, Cennetin Gülü Hz. Muhammed Efendimiz’in (s.a.v.) Veda Hutbesi ile son buluyor.

Dinle – Cemalnur Sargut

Hala okumayanlar için, başlamanın tam zamanı. Mutasavvıf Cemalnur Sargut’un radyo konuşmalarından derlenen bir tasavvuf kitabı. Edep, kaza-kader, tevhid, namaz,hac ve kurban konuları hem zahiri, hem de batıni yönleriyle açıklanmış kitapta. Nefes Yayınları’ndan Tasavvuf Sohbetleri adı altında 2008 yılında yayınlandı.  Çok temel bir kitap.

Aşk Bir Davaya Benzer – H. Nur Arıtan

Mesnevi Sobetleri adı ile çıkan kitap, Arıtan’ın tabiriyle “kul olmanın temelini teşkil eden 18 bölümden oluşmakta.”  Az ve helal lokma yemenin, az konuşmanın, az uyumanın manevi etkileri, dua, sabır ve şükür ele alınıyor kitapta. Kur’an-ı Kerim’den surelerle, Mesnevi’den, Rubailer’den, Divan-ı Kebir’den, Makalat’tan örneklerle açıklıyor kul olmanın temellerini. Sufi Kitap’tan çıktı.

Hayırlı Ramazanlar ve iyi okumalar.

Çimen Erengezgin

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..