- Kategori
- Kitap
Yazar Naci Bayburt ile...
Naci Bayburt
“Kan donduran Anlar” Kitabının yazarı Olay Yeri İnceleme Komiseri Naci Bayburt: ” Oğlunu frenlemeyen, evlat katili, kızını frenlemeyen erken dede olur. Çocuklar hepimizindir, Ülkemizin ve bizlerin geleceğidir. Aşırı hürriyet Anneye, Babaya, Devlete, Millete zarar verir.”
SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?
NACİ BAYBURT- Amasya, Gümüşhacıköy doğumlu olup çiftçi ailenin çocuğuyum. İlk, Orta ve Lise tahsilimi Gümüşhacıköy ilçesinde ,polis okulunu 1987 yılında Aydın Nazilli'de ve 2000 yılında açık Öğretim Fakültesi ön lisan, 2015 yılında Bahçe Şehir Üniversitesi, Hükümet Liderlik ve Siyaset Okulunu bitirdim.
SORU-Anılarınızı yazma fikri nereden doğdu?
NACİ BAYBURT-Anılarım hayatın içinde yaşadığımız,80 milyonun ortak paydası olarak düşündüğüm kanayan yaralarımız olduğu, geniş kitlelere ulaşmak suretiyle ,insanın hayatına kasteden olumsuzlukların önüne geçilebileceği düşüncesiyle kitabı yazmaya karar verdim.
SORU- Kitabınızı yayınlama hikayenizi anlatır mısınız? Nasıl bir yazma süreci yaşadınız?
NACİ BAYBURT- Kitabımı yazdıktan sonra Yayın evlerinin çoğunu gezdim, kitabımı beğendiler ancak basımı için bütçeme göre çok para istediler anlaşamadık. CNR Kitap Fuarında tanışmış olduğum, İnci ERTUĞRUL hanımefendi aracılığı ile VEFA YAYIN GRUBU' nun Engelli Kardeşlerimizi Topluma Kazandırma Projesini yürüten Hasan Fehmi GİRAY Bey'e yönlendirmesiyle Kitabıma sıcak bakılmış 11 Ocak 2017 tarihinde ilk baskı 2000 Adet yayınlandı.
SORU- Kitap amacına ulaştı mı sizce?
NACİ BAYBURT- Evet amacına kısmen ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor dokuz ay gibi kısa bir sürede ilk 2000 adetlik baskı bitti.2. baskısı okuyucu yorumları ile çıktı.
SORU- Emekli olan insanların anılarını yazması nasıl bir fayda sağlıyor?
NACİ BAYBURT- Her insanın bir hayat hikayesi vardır, çalışan insanların meslekleriyle ilgili yaşamış oldukları acı, tatlı anıları vardır. İnsanlara ibretlik ders olabilecek hayatına yön verebilecek ,gelecek kuşaklara aktarabilecek dağarcığında ne kadar faydalı bilgi varsa paylaşmasında fayda görüyorum.
SORU-Kitap fuarlarında imza günlerinde sizi çok sık görüyoruz. Bunun faydaları neler?
NACİ BAYBURT- Fuarların yazara faydası, okuyucusu ile buluşmak, sosyalleşmek, kaynaşmak güzel olan ortak fikirde buluşmak. Büyük bir maddi faydası yok, manevi kazançtaki mutluluk anlatılmaz yaşanır, her yörede yediden yetmişe, Yurdumun insanı ile kucaklaşıp kaynaşıyorsun, eğrilerimiz, doğrularımız üzerine sohbetler yapıp faydalı olan bilgileri paylaşıyorsun, paylaşılmayan faydalı bilgi bilgi değildir. Diğer yönden Yurdumun her köşesinde yıllarca göremediğim arkadaşlarımla buluşmanın mutluluğunu paylaşmak ayrı bir duygu.
SORU-Kitabınızın polisiye romanlarından farkı ve faydası nedir?
NACİ BAYBURT- Polisiye romanların çoğu kurgu üzerine olup heyecan dolu beyin fırtınası yaratır, yazarları da Polis değildir. Kurgu üzerine Polis yazar arkadaşlarımızda vardır. Benim kitabımın diğer Polisiye kitaplardan farkı içinde kurgu olmayıp damardan direk adrese giden, benim içinde bulunduğum bire bir incelemiş olduğum insanlara yol ve rehber olacak olaylardır. Yaşanmış gerçek hayatları yazdım alan alır, almayan kendi bilir.
Oğlunu frenlemeyen ,evlat katili, kızını frenlemeyen erken dede olur. Çocuklar hepimizindir, Ülkemizin ve bizlerin geleceğidir. Aşırı hürriyet Anneye, Babaya, Devlete ,Millete zarar verir.
SORU- Yeni kitap çalışmanız var mı? Konusu nedir?
Naci Bayburt- Yeni kitap çalışmam var.Konusu,1. Kitabım kadar ilgi göreceğine inandığım yine içinde kurgu olmayan ,Kendini akıllı sanan aptallar, Biraz nostalji eskiden neredeydik, şimdi nerelere geldik, Alimi, Zalimi, Akıllısı delisi, psikopatı manyağı, ekmek yediği kabı pisleyen iyiliğin ve merhametin katilleri biri birinden ilginç nankörlerin yaptıkları çok değişik ve farklı konular.
SORU-Kitap fuarlarına çok katılan bir yazar olarak Kitap Fuarlarının faydası nedir?
NACİ BAYBURT- Okuyucunun yazara olan ilgisi; kitabın içeriği okuyucuyu yazarla buluşturmayı, kavuşturmayı körüklüyor. Okuyucu içten samimi yazarı yakından tanımak istiyor.
SORU- Kitabınız ve yazarlık konusunda başka neler söylemek istersiniz?
NACİ BAYBURT-- Kitaplar kuşaktan kuşağa aktarılan ölümsüz varlıklardır. Kitabım için iddialıyım, Yazarlık için iddialı değilim çünkü yazarlık mesleğim değil, Yazarım dersem, mesleği yazar olanlara haksızlık olur. Kitaplar hayatımıza yön veren kültürel zenginliklerimizdir, toplum olarak okuma alışkanlığımız çok zayıf, Okumayan insan kör insandır, okumayıp kör olana kadar, okuyarak kör olmayı yeğlerim .
Çok teşekkürler Naci bey, çok faydalı bir Röportaj oldu.