Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Yazar takımları

Yazar takımları
 

Özellikle AKP hükümetinin ülkenin başına gelmesinden sonra Türkiye'de bir yazar takımı oluşturuldu. İktidarı eleştirmeyen, muhalefete düşman, askere düşman, ülkenin sembol isimlerine fütursuzca hakaret edebilen bir yazarlar, hatta akademisyenler topluluğu..

Ulu Önder Atatürk'ü kaybedişimizin 72.yılı akşamında en az 4-5 tv kanalında Atatürk masaya yatırılmış eleştiri adı altında bilip bilmeden umarsızca hakaret edilmiştir.

Şamil Tayyar denen gazetecimi?, yazarmı?, akademisyenmi?, tarihcimi? ne olduğu belli olmayan bu arkadaş , Ulu Önder Atatürk'ün mandacığı olduğu A.B.D yetkililerine mektup yazarak A.B.D mandası altına girmek istediğini söyleyebilmiştir.

Bunu da kimsenin ismini bilmediği bir tarihçiye dayandırmıştır.Zaten en önemli takdikleri de budur bu yazar takımının ..

Söylediklerini ismi bilinmeyen birine kaynaklaştır ve kurtul...

Diğer kanallarda Mehtap hanım diye yine ne olduğu hangi eğitimi aldığı belli olmayan bir hanım da aynı şekilde Atatürk ' ü kendince küçük görmüş aleni Atatürk'ün şahsiyetine hakaret etmiştir.

Maalesef en önemli değerlerimiz aydınlarımız, kahramanlarımız, liderlerimiz hakaretlere maruz kalmakta ve bunun adı demokratikleşme olmakta..

Ama aynı insanlar hatta AKP hükümeti nedense hiç eleştiriye gelmemek te, Türkiye'nin gördüğü en çağdaş diyanet işleri başkanlarından Ali Bardakoğlu Türban olayının kurumumuzda tartışılması laikliğe aykırı dediği diye anında görevden alınabiliyor, bunun adı mahalle baskısı, faşizm olmuyor, öte yanda yapılan hakaretler demokrasi oluyor ve en önemlisi bu konuda bu insanlarden çıt çıkmıyor.

Aynı şey tartışma programlarına katılan profosörler içinde geçerli, onlarda akademisyenliklerini, bilim insanı hüviyetlerini bir tarafa bırakıp AKP 'nin avukatlığını yapabiliyor, laf kalabalığı yapılarak savundukları şey doğruymuş gibi gösterilip insanların kafası karıştırılmaya çalışılıyor, halkta maalesef bu insanlara akademisyen kimliklerinden dolayı inanıyorlar, oysa bu insanlar bu işi kariyer için, maddi kazança için, mevkii için ve en önemlisi tanınmak için şov amaçlı yapıyorlar, bu insanlar özellerinde böye değiller, bu programlarda oscarlık oyuncu kalitesinde oyun oynuyorlar, zamanında 12 eylül'e alkış tutan gene bu insanlar, yarın AKP gitsin bu insanlar kim iktidarsa onların görüşlerinde olacaklar, bugün sağcı yarın solcu öbür gün ortacı olacaklar.

Türkiyemiz maalesef çok ince bir çizgiden geçmekte, ya onlar kazanıp orta çağa geri döneceğiz, ya da aydınlık insanlarımız kazanıp daha çağdaş bir ülke haline geleceğiz, burda en önemli nokta ise toplumumuzun bu gerçekleri, bu yaşananları, bu haksızlıkları artık görmesi ve ülkemizin yetiştirdiği değerler hakarete uğradığı zaman gereken tepkiyi göstermesidir.

 
Toplam blog
: 24
: 890
Kayıt tarihi
: 25.09.09
 
 

Antalyada ikamet etmekteyim. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Atatürkçü, yurtsever bir kişiliğe ..