Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '22

 
Kategori
Halkla İlişkiler
 

YAZI DÜKKANI

ÖNSÖZ

Yazı;  herhangi bir konuda harfleştirilmiş; bilim, düünce ve sanat ürünüdür.

Dükkan; küçük çapta yerinde üretilen ya da başka bir yerde üretilmiş ürünlerin, perakende satış yeri olarak bilinir.

Yazı Dükkanı bu bağlamda; duyguların, düşüncelerin, davranışların yazıya dönüştürülerek edebiyatlaştırıldığı, edebi ürünlerin beğeniye sunulduğu ortamlardan biri konumundadır.

EDEBİ OTOYOL

Trafikte otoyol; araçların durmaksızın birbirini izleyerek ufukta kayboldukları akımdır. Ömür; yarından bugüne, bugünden düne akarak ufukta kaybolan yaşam akımı değil midir? Bugünün kazanımlarını elde tutmak, düne gömmeyerek sürdürmek istemez miyiz? Doğal olarak isteriz kuşkusuz.

Nesnel anlamda Edebi Otoyol; edebiyat ürünlerinin sergilendiği dergiler, kitaplar, internet, radyolar, televizyonlardır. Edebi ürünlerin nesnellliğini öznelleştiren yazarlar, şairlerken; onaylayan okurlardır. Edebi otoyolda yazarlarla okurlar brbirlerini yeterince tanımadan hızla uzaklaşırlarsa; yazarlarla okurlar, birbirlerini ve edebiyatı geliştiremezler.

Edebi ömür yolculuklarında yazarlar; hislerini akıllarıyla değerlendirerek edebi ürünler üretirken, çoğu kez yalnızdırlar. Yazarların konuları insandır ve şimdilerde Dünya'da sekiz milyar insan yaşamakta; sekiz milyar duygu, düşünce, davranış yaşanmaktadır. Yazar okurlarıyla, okurlar yazarlarıyla  empati kurarak toplumsal çeşitlilkte edebiyatı zenginleştirmelidirler.

Deneyimli gazeteci Recai Oktan, internet ortamında YAZI DÜKKANI adıyla bayrak açar, yazarları okurları bu bayrak altında toplar, ağırlıklı olarak sanal'da olabildiğince de yüz yüze ortamlarda yazarlarla yazarların, okurlarla yazarların kaynaşmalarını sağlar. Yazarlarla okurların, okuyacak yazacak  öğrencilere borçlu olduklarını düşünür, kitap satışlarından bağışlanan teliflerle; ihtiyaçlı öğrencilere tablet, burs vb yardımlarda bulunur. Yazı Dükkanı beş yaşındadır, Recai Oktan'ın liderliğinde sürekli gelişmektedir.

S-KİTAP (Sellüloz Kitap)  E-KİTAP (Elektronik Kitap)

Kağıt fiyatının artması nedeniyle, sellüloz kitaplar pahalandı, pahalanan her ürün gibi satışı azaldı. Yayınevleri kitap basmada zorlanıyor. Bu durum Yazı Dükkanı'nın Burs gelirlerini  olumsuz yönde etkilemiş olabilir.

Yazı Dükkanı Yönetimi, sellüloz kitabın nostaljisini yok etmeden -yeteri kadar bastırarak-, E-KİTAP'a  ağırlık vermenin getirisini  götürüsünü hesaplamış olabilir. Kağıt gideri sıfır olurken, sellüloz kitap satış fiyatının %10'u ya da %15'i değil; %100'ü Burs Fonu'na aktarılabilir.

Maliyet etkin olmadığından, E-Kitap olabildiğince ucuzlatılarak satışı çoğaltılabilir. Bedeli karşılığında okura, kitabı bir kez indirmesi için şifre verilir. Okur kitabı bilgisayarına indirebilir. İstiyorsa srllüloz kitap gibi önlü arkalı sayfalara basarak  çıktısını alır, ciltletebilir.

 

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..