Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '12

 
Kategori
Sinema
 

Yeni Ahit

Yeni Ahit
 

Film: Brand New Testament

Tür: Dram-Komedi

Puan: 10 üzerinden 9

Normalde bildiğiniz üzere genelde Hollywood sineması izlemek gibi kötü bir alışkanlığım var. Ayrıca sanatsal eserlerin sıkıcılığından ötürü de o tip filmleri izlememeyi de tercih ediyorum.

Yani neredeyse sanata alerjim var. Ancak bu film biraz istisna. Bu film bir ateistin gözünden hıristiyanlık ve tanrıya karşı son derece ağır bir eleştiri getiriyor.

Tanrıyı tırnak içerisinde bir "pislik" olarak tanıtarak başlıyor film. Konuya buradan girilince elbet işin içine mizah da karışıyor. Filme göre dünya tanrının gücünü sırf eğlence olsun diye insanlara zulm etmek için kullandıkları bir oyun alanından ibaret.

Tabi yönetmenin tanrı anlayışı Hıristiyanlık kültürüne dayalı. Baba, oğul, kutsal ruh anlayışı üzerinden eleştirilmiş tanrı. Sürekli işleri ters giden, bilgisayarı çökünce çaresiz kalan, ailesine kötü davranan, insanları sevmeyen bir tanrı. Dünyadaki zulümlerden de ayrıca keyif alan... Kısacası bir ateist gözüyle ele alınmış tanrı...

Farklı, eğlenceli olduğu kadar insan psikolojisinin sinir uçlarına değinmeyi çok başarılı şekilde yapabilen bu film kesinlikle izlenmeye değer. Şimdiden iyi seyirler diliyorum.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..