Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

08 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni Anayasa için önerilerim

Yeni Anayasa için önerilerim
 

RESİM * sivil-anayasa.jpg - barisagi.wordpress.com * internetden alınmıştır.


Merhabalar,

Sevgili dostlar ve arkadaşlarım,

Neden olmasın.? Niçin olmasın.? Niye olmasın.?

Bende vatandaşlık hakkımı kullanmak istedim.

Türkiye’de ilk defa halkın da katılımıyla bir anayasa yapılacak olması, sürece ilişkin usul ve esasların iyi tespit edilmesini zorunlu kılmaktadır.

Ve internetde yayınlanan

http://yenianayasa.tbmm.gov.tr/

adresine girerek düşüncelerimi aynen aşağıdaki gibi beyan ettim.. Bence sizlerde mümkün olduğunca fikirlerinizi söyleyip, anlatın ki sonradan pişman olacağımız bir tablo oluşmasın " Yeni ANAYASAMIZ " ın içinde.aa

YENİ  ANAYASA İÇİN  ÖNERİLERİM :

1 ÜNİVERSİTETE GİRİŞ  İMTİHANLARI  KALDIRILMALIDIR…

Evet, bundan böyle her isteyen LİSE öğrenimini tamamlamış her T.C. vatandaşı istediği üniversitenin istediği bölümüne imtihansız kayıt yaptırabilmelidir. Ancak ilgili her bölümün derslerine belirli bir ücret karşılığında HARÇ parası yatırmak zorunda olmalıdır. SINIF geçme sisteminden, DERS geçme sistemi yürürlüğe konulmalıdır. ÖRNEĞİN ;

MÜHENDİSLİK ile ilgili bir fakülte veya bölüm için TOPLAM = 36-DERS olsun, bu 36-Dersi imtihan olarak veren her öğrenci ilgili fakülte veya bölümün mezuniyet DİPLOMASINI alacaktır. Ancak her  ders yılı (2) iki sömestre olup, mezuniyet için en az (6) sömestre veya (10) sömestrede bu (36) derslerin hepsinden imtihanı kazanması şart olacaktır. Ve her üniversitenin fakülte ve bölümleri her sömestre sonunda, ilgili meslek branşı ile ilgili TÜRKİYE’deki  o meslek ve branşa ihtiyaç duyulan sayıda mezuniyet vermesi şartı ile BARAJ sistemi gündeme getirilmiş olacaktır.

MİSAL * (2016) yılında TÜRKİYE’DE ihtiyaç duyulan meslek ve branş  sayıları ;

DOKTOR – 1000- Adet…. (TOPLAM BRANŞLARI DAHİL)

MÜHENDİSLİK – 5000-Adet… (TOPLAM BRANŞLARI DAHİL)

HUKUK – 750- Adet… (TOPLAM BRANŞLARI DAHİL)

DİĞER…..V.S……V.S……gibi

İmtihanlar ve ders başarılarına göre üst den, alta doğru sıralamalar yapılıp, öğrencinin mezuniyet DİPLOMASI ihtiyaç sıralamasına göre verilecektir. Yani ihtiyaç duyulan 1000- DOKTOR yerine, 1001 DOKTOR öğrenci mezun edilmeyecektir.

Bu vesile ile hiçbir mezun olmuş DİPLOMALI öğrenci, piyasada işsiz kalmayacaktır. Üniversiteye girdim, giremedim gerilimine girmeyecektir. Ailelerde gereksiz yere ekonomilerini buna göre ayarlayıp, lüzumsuz harcamalar ve üzüntülere girmeyeceklerdir.

NOT – Konunun DAHA GENİŞ DETAYLARI tartışılarak düzene sokulabilir.

2 İNŞAAT İHALE ve MÜTEAHHİT SEÇİMİ DEĞİŞTİRİLMELİDİR…

Senelerdir DÜNYA’da ve YURDUMUZDA olan DEPREMLER göz önüne alınacak olursa, mutlaka kaliteli ve depreme dayanıklı bilinçli yapıların inşaası şart olmuştur. Bu şartlarda İnşaat mühendisliği konularında gerçek ve tüzel firmaların ihalelere sokulması ve İHALE KEŞİF bedeli  üzerinden TENZİLAT veya ZAM sisteminin kaldırılıp, yerine yeni sistem olan TEMİNAT ve GARANTİ sistemi gündeme alınmalıdır. (Konunun DAHA GENİŞ DETAYLARI üzerinde ÖZET ÇALIŞMALAR yapılmıştır.)

Müteahhit ise mutlaka ve mutlaka meslek ve eğitim almış en az (5) yıl tecrübesi olan, ihtisas gerektiren yapılarda ise en az (10) yıl tecrübesi olan mühendisler görev almalıdır. Meslekten olmayıp, kapitali ve işin sadece ticaretini düşünen  kişi ve firmalara kesinlikle inşaat işleri yaptırılmamalıdır.

Örneğin ; Bir inşaat mühendisi, Doktorluk yapabilir mi.? Avukatlık yapabilir mi.? Eczacılık yapabilir mi.? Misalinden…. Bu konununda ÖNEMİ mutlaka ANAYASAMIZA konulmalıdır. 

NOT – Konunun DAHA GENİŞ DETAYLARI tartışılarak düzene sokulabilir.

Saygılarımla,

(NECİP KÖNİ /TR)

diye bir öneri sundum kendimce, herhalde bu da benim müktesep vatandaşlık hakkım olsa gerek düşünürüm...

Her şey, hepimiz için, güzel vatanımız için, güzel mozaikleşmiş milletimiz için...

Hepinize sonsuz sevgiler, selamlar ve saygılar sunarım...

NECİP KÖNİ - U Ş A K / TR

 

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..