Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni Anayasanın özgürlükleri herkesi kapsama alanına almalı mı yoksa bazı yerde çekmemeli mi?

Yeni Anayasanın özgürlükleri herkesi kapsama alanına almalı mı yoksa bazı yerde çekmemeli mi?
 

Batı ülkelerinde sıkça görülen manzara. Bir Hindu ve bir Müslüman Polis. Bizde neden olmasın?


Yeni Anayasa ve Getirmesi Beklenen Özgürlükler

Yeni Anaysa'dan herkesim kendisi için özgürlükler beklemekte. İslami duyarlılık sahibi kesim başörtüsü özgürlüğü ve din eğitiminin kaliteli hale getirilmesini, Kürt Meselesine duyarlı kesim Kürt Halkının demokrasi ilkesi içinde Türkiye'de eşit haklara sahip olmasını, Alevi duyarlılık sahibi kesim kendi inanç ve dünya görüşünün tanınması ve eğitiminin verilmesini isterken, eşcinseller kendilerinin cinsel kimliklerinin tanınmasını istemekteler.

İşte bu saydığım konuları bir kesim kendisi için özgürlük talebinde bulunurken diğerinin özgürlüğü olsun istemiyor, tıpkı Kıbrıslı Rumların Kıbrıslı Türklerin özgürlüğünü ve taleplerini görmek istememesi gibi.

En çok korkulansa Anadolu coğrafyasında İslami kesimlerin çoğunluklarını kullanıp kendilerine özgürlük alanları oluştururken diğer kesimleri hiçe sayması konusudur.

Hükümet, Anayasa çalışmalarını devam ettirirken her kesimden görüş almak ve Anayasayı olabildiğince ortak konsensüsle özgür kılmak istiyor. Bu konudaki çabalarını herkes görmekte.

Fakat, Anadolu halkı diğerinin özgürlüğüne katlanabilecek demokratik olgunluğa henüz ulaştı mı? Bu zihinlerde ki soru.

Bugün hala başörtülü diye bırakın kamuda iş bulmayı özel sektörde kapıdan çevrilebiliyorsunuz. Üstelik bu bırakın Kemalist duyarlılık sahibi şirketleri, Hükümete sözde yakın özde paraya ve menfaate yakın muhafazakar şirketlerde bile olmakta.

Bugün hala eşcinseller cinsel saldırıya, kimliklerinin tananmamasına, toplum tarafından dışa itilirken iş verilmeyip bazılarının yol kenarlarında kendini satmasına kadar gitmekte.

Bu konuda iki yüzlü toplumumuz sanatçı eşcinsellere "Sanat Güneşi" vb lakaplarla ilah edinirken sıradan eşcinselleri ise i.ne gözüyle aşağılayıp o kişilerin "İnsan" tarafını görmemektedirler.

Burada kadına karşı kötü bakış açısının etkisinide görmekteyiz.

Çünkü nasıl ki kadına karşı şiddet uygulama eğiliminde olan bir toplumsak aynı şeyi eşcinsellerede uyguluyoruz. Sokak çocuklarını tinerci diye görmezden gelişimize hiç değinmeyelim isterseniz.

Bir Milliyetçi için Kürt öteki olmamalı. Korkmayın Kürtlerin haklarının verilmesi sizi Vatan haini yapmaz.

Bir Kemalist için başörtülü öteki olmamalı. Korkmayın başörtüsü serbestiyetini savunmanız sizi şeriatçı yapmaz.

Bir başörtülü için eşcinsel de öteki olmamalı. Korkmayın en azından eşcinselleri adam yerine koymak sizi lezbiyen ya da gay yapmaz.

Herkez birbirinin yaşam şeklini ve düşüncesini sevmek zorunda değil ama herkez birbirinin İNSAN OLDUĞUNU ve HAKLARINI BU YÜZYILDA kabul etmek zorunda artık.

İşte yeni Anayasa bunu esas almalı, bunu hemen yapmalı, Başbakan'ın sağlık durumu iyice bozulmadan, biz bağlarımızı AB ile Kıbrıslı Rumların yüzünden iyice koparmadan, Suriye yüzünden Mezhepsel ayrışmacılık hızlanmadan kısacası SALLANACAK ZAMAN YOK. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..