Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni dünya düzeninde Türkiye'nin yeri

Aslında iki kutuplu dünyadan tek kutuplu dünyaya geçtiğimiz zaman yeni dünya düzenine geçmiş olmuştuk. Nasıl ki yara sıcakken hissetmezsek o dönem yaşanan karmaşa içinde yeni dünyanın nelere gebe olacağı ve kimler tarafından nasıl planlanmış olabileceği kestirilemiyordu. Her kafadan değişik sesler çıkıyordu. Bazıları için artık ABD dünyanın tek gücüydü ve ne derse o olacaktı, bazıları için ABD zor durumdaydı, ekonomisi o zamanki şartlar ile daha fazla dayanamaz ve yakında çökerdi, bazıları içinse tek kutuplu dünya olamazdı, mutlaka ABD karşısında yeni bir kutup oluşacaktı ve bazıları içinse Çin gümbür gümbür geliyordu, yeni rakip olabilirdi, hatta yeni lider olabilirdi, hatta Rusya'nın yeniden yükseleceğini söyleyenler bile çıkıyordu.

Oysa planlar çoktan yapılmış ve bugünler ve hatta gelecek günler o zamanlardan planlanmıştı. Şaşmaz bir prensip yine geçerliydi; her zaman oyunu kuran kazanır.

Oyun aslında yüzyıllardır kısaca batı dediğimiz İngiltere önderliğinde Avrupa ve ABD tarafından kuruluyordu. Sanayi devrimi ile günümüz ekonomik sisteminin temelleri atılmış ve sermaye ile birlikte ileri teknolojiyi ele geçirmiş olan Batı elbette gücü bırakmak istemeyecek ve kendi çıkarlarına göre dünyayı şekillendirecekti.

Teknoloji ile desteklenmiş ekonomik sistemin yaşaması için enerji kaynaklarının mutlak kontrolü gerekir ve Batı'nın bu düzeni istediği gibi yönetmesi için rakibi olmaması gerekir. Sürekli yeni düşmanlar yaratmak kendisine rakip çıkmasını engellemenin etkili bir yoludur. Bu düşman önce sosyalizmdi sonra müslümanlık. Birbirine zıt iki düşmanı yönetmek iyi derecede yetenek ister. Batı, bunu son yüzyılda çok iyi başardı.

Günümüzde sermayenin çok fazla birikmiş olması çeşitli ekonomik krizlere yol açıyor ancak sanılmamalıdır ki bu krizler Batı tarafından yönetilemiyor, bu krizler yeni dünya düzeninin oluşmasında etkin bir araçtır.

Türkiye, Batı'nın vazgeçilmez bir müttefiki olmuştur ve böyle de devam edecektir. Ortadoğu'da ve İslam ülkelerinde ve petrol bölgelerinde Türkiye'ye yeni düzende önemli görevler verilmiştir. Bu sebeple 2023'te Türkiye'nin en gelişmiş 10 ekonomiden bir tanesi olması bekleniyor.

 

 
Toplam blog
: 12
: 351
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

Incentive ve incoming proje yöneticisi olarak çalışmaktayım. Kitap okumak ve yazı yazmak fırsat b..