Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '19

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni Ekonomist Lider

Serbes Piyasa Ekonomisine eğitim seviyesinin düşük olması sebebiyle 80´li yılların başlarında hazırlıksız yakalanan ülkeden ekonomik krizlerin yaşanmaması beklenemezdi zaten.

Son otuzbeş yılda ülke ekonomisinde yaşanmakta olan iniş çıkışlar tamamen bilinçsiz tüketim toplumu oluşumuzdan kaynaklı olmakla birlikte yanlış polittikaların ve yasama yürütmme düzlemindeki yetersizliğinden kaynaklı olduğunun altı çizilmeli. Mesela 20 yıl önce bankalar yasasının sağlıklı temellere dayanmadığından dolayı bankaların içinin boşaltılması örneğnde olduğu gibi.

Bir yandan bankaların içi boşaltılırken emperyal ülkeler tarafından kurulan terör örgütüyle mücadele bağlamında askeri harcamalarından dolayı kırk yıldır ekonomiye büyük zararlar vermiştir.

Hal böyle olunca her ekonomik krizden çıkmak için özelleştirme manifestosuyla ülke varlıkları tek tek yabancı şirketlere satıldığını gördük görmeye de devam ediyoruz.

Özelleştirmeye ve satılmasına karşı değiliz. Özelleştirilince ve ülke varlıkları satılınca vatandaşın yaşam kalitesinin de iyileştirilmesini istiyoruz yani devletin kasasına yüklü miktarlarda kaynak akması gerekirdi.

Palet fabrikasında olduğu gibi bedelsiz kiraya verilmemeli, vatandaşın yararına işlem yapılmalıydı.

Gelelim Suriye konusuna.

Suriye ile sıfır sorun halindeyken emperyal ülkelerin nifaklarıyla sekiz yıldır terör örgütleriyle mücadele etmemizden dolayı askeri harcamalarımız artmış durumda ve son yıllarda yaşanan ekonomik krizin sebebi de bu yüzdendir. Oysa terör örgütlerinin sıfırlanmasının terör örgütlerine silah yardımında bulunan ülkelerin silah yardımının sonlandırmasıyla mümkündür.

Diplomatik çözümler aranması gerekirken kırk yıldır terörle mücadele ediliyor ve ekonomimiz bir arpa boyu büyüyemiyor.

Erken seçimin konuşulduğu günlerde eğer ülkenin bu ekonomik krizinden çıkaracak, vatandaşın ikna olabileceği ekonomik vaatleri sunamayacak liderlerin kazanma şansları olmayacaktır.

Hangi lider olursa olsun tıpkı ´iki anahtar´ benzeri inandırıcı ekonomik bir söylem geliştirmelidir.

Bu geliştirmeyi sağlayacak olan Erdoğan mı olacak, Kemel Bey mi olacak, Babacan mı Davutoğlu mu yoksa Cem Uzan mı, göreceğiz.

Vatandaş için artık Suriye edebiyatı kapanmıştır.

Ekonomiyi bilen liderler tercih edilecektir diye düşünüyorum.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..