Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '22

 
Kategori
Müzik
 

Yeni iş birlikleri

Müzisyen Erdem Kınay, 'Proje' albüm serisini üçledi. Yılın son gününde yayınladığı 'Proje 3' ile ünlü isimleri görmeye alışık olsakta bu çalışmasını bir tek Kenan Doğulu'yu görüyoruz. Daha çok no name isimlere yer vermesi alkışlanacak hareket. Çıkış şarkısı seçilen Kenan Doğulu'nun seslendirdiği 'Hezarfen' Murat Güneş'in sihirli sözleriyle muhteşem bir iş birliği sağlanmış. Albümden öne çıkmayı hedefleyen 'Bana Bi Kalp Ver', 'Yalnızlık Sınavı', 'Elmas' arkasından takip ediyor. 
 
Emrah Karaduman, Yasin Keleş ve Selda Bağcan'ın bir araya geldiği 'Yuh Yuh' geçen hafta yeni çıkan şarkılar arasında en merak ettiğim işlerden biriydi. Selda Bağcan’ın seslendirdiği Aşık Mahzuni Şerif bestesi 'Yuh Yuh'un Emrah Karaduman ve Yasin Keleş işbirliği ile hazırlanan yeni versiyonuna Arda Tulum karikatürleri eşliğinde hazırlanan video klip , şarkı ile birlikte gayet keyifli bir iş olmuş.
 
 
Onurr'dan üçleme
 
Onurr, son albümü 'Ağlak Disko'nun ardından 2022'nin ilk gününde yayınladığı üç şarkılık yeni EP çalışması 'Mavilerce' ile tam gaz üretmeye devam ediyor. ‘'Acısız Olmaz' , 'Mavi' ve 'Sek' ile dinleyiciyi mavi bir yolculuğa çıkarıyor. Dümeni kırdığı rota yine sizi heyecanlandıracak. Onurr’un diğer sürprizi 'Ağlak Disko' albümünde çok sevilen ‘ Deniz Tuzu’nun 4 remixinden oluşuyor. Umur Doma, Murat Acar, Emre Ergun ve Çağatay Karadirek’in yeni versiyonlarıyla müzik şölenine davet ediyor.
 
Bu işin sonu nereye varacak?
 
Son bir kaç haftadır kadın sanatçıların giydiği kostümler magazin gündeminden düşmüyor. 2021'in son günlerinde başlayan tartışma herkesi ikiye bölmüş durumda. Her gün bir şarkıcı masaya yatırılıp konuşuluyor. İnanılır gibi değil. Yıllar önce bu sahne kıyafetlerinin daha cesurları giyildiğinde bu kadar olay oluyor muydu? Hayır olmuyordu. Birden bu durum nasıl cereyan etti orası meçhul. Gülşen'le başlayan bu bu hadise ardından, Hande Yener'de katılarak ortalık iyice kızıştı. 
 
Bu işin sonu nereye varacak ben merakla bekliyorum. Benim fikrimi soracaksınız; 'İsteyen isteyeni giyer ama abartı olmamalı, sınırı bilinmeli' taraftarındayım. Yoksa bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Olayın birden büyüyüp başka şeylere kaydırılması hoş değil. Herkes ağzından çıkan şeylere dikkat etsin. Umarım bu durum daha da fazla büyümez.
 
 
 
Neler dinledim?
 
- Erdem Kınay, Kenan Doğulu - Hezarfen
- Onurr - Acısız Olmaz
- Onurr - Sek
- Bengü - Mühür Gözlüm (Akustik)
- Emrah Karaduman, Yasin Keleş, Selda Bağcan - Yuh Yuh
- Dicle Olcay - Karalım (Akustik)
- Tuğçe Kandemir - Saçlarıma Yıldız Takana
- Ece Mumay - Heba
- Tuvana Türkay - Geceler
- Mustafa Sandal, İndira Elemes - Yoksay
- Sena Şener - Çok Geç Kaldın
- Hande Mehan - Beni Böyle Sevme
- Sancak - Gelmen Yetmez
- Kaan Tangöze - Yaralandım Yaralıyım
- mor ve ötesi - Dünyaya Bedel
- Atakan Çelik - Sakız Falları
- Melek Mosso - Kirpiklerin
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..