Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '09

 
Kategori
Voleybol
 

Yeni sezona güzel maçlarla merhaba…

Yeni sezona güzel maçlarla merhaba…
 

Yeni sezonun ilk yazısına başlarken kulüplerden oyunculara, yöneticilerden taraftarlara kısacası tüm voleybol camiasına yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Sezonu zevkli ve çekişmeli geçeceğini düşündüğüm Beşiktaş Ereğli maçıyla açtım. Hazırlık maçlarında Galatasaray ve Vakıfbank’a kök söktüren Konya Ereğli, açıkçası şahane bir oyunla Beşiktaş’ı sahadan sildi. Akabinde soluğu Ayazağa’da Eczacıbaşı – Ankaragücü maçında aldım.

Öncelikle Beşiktaş – Ereğli maçından bahsetmek istiyorum. Sezon başlamadan önce hep Beşiktaş’ın transferlerinin çok iyi olduğunu ve uyum sağlarlar ise çok iyi işler yapacağını savunmuştum. Ama bugün öyle bir Beşiktaş izledim ki; ilk sete Yağmurun 2 manşet hatası ile başlayan bir Beşiktaş ve Gizemin süper servisleriyle başlayan bir Ereğli takımı henüz maçın başında 0 – 4 ‘lük bir skorla Beşiktaş kenar yönetimini mola almaya zorladı. Moladan sonra toparlanan Beşiktaş Majstrovic’in servisleri ve Malika’nın hatalarıyla ilk teknik molayı 8 – 4 , ikinci teknik molayı 16 – 11 önde geçti. Bu dakikadan sonra Selime ve Thiankow’un savunmadaki gayretleriyle skor 19 – 19’a geldi. Maç berabere olduğunda pasör değişikliğine giden Sayın Bülent KARSLIOĞLU sanırım bunu yaptığına pişman oldu. Nilay’ın girer girmez attığı iki kötü topla 19 – 21 geri düşen Beşiktaş, Pınar ve Majstrovic’in kötü manşetleriyle seti 19 – 25 geride tamamladı.

İkinci set başa baş bir mücadele ile başlasa da, Selime’nin özellikle hücumda öldürdüğü toplarla ve Taylandlı oyuncularının yaptığı inanılmaz dirençli savunmayla ilk teknik molayı 6 – 8 , ikinci teknik molayı ise 13 – 16 önde tamamladı. Setin son bölümlerinde iyice ağırlığını koyan Ereğli bir ara 5 6 sayı farkı yakalayıp seti de 21 – 25 kazandı.

Üçüncü ve son sette zaten çok iyi oynayan bir Ereğli’ye Tülin’in hücumdaki katkıları da eklenince ilk teknik molayı 5 – 8, ikinci teknik molayı 10 – 16 ve seti de 20 – 25 ‘lik skorlarla önde tamamlayıp, ilk maçtan deplasmanda Beşiktaş’ı yenmeyi başardılar.

Kadrosunu Nilay Benli, Seda Uslu, Duygu Sipahioğlu, Majstrovic ve Popovic ile takviye eden Beşiktaş üst sıraları zorlar diyordum. Ama bugünkü maçta gördüğüm oyun anlayışı gerçekten onların zor günler geçireceğini gösteriyor. Hırvatların adaşları, hücumda çok isteksizdi. Hırvatlarla oynadığımız milli maçta aut’a attığı toplarda tribüne dönüp dil çıkartan şımarık Popovic , kendinden hiç ödün vermeden devam ediyor. Servisler dışında istekli olduğu hiçbir an göremedim. Gayet lakayt bir başlangıç. ;) Umarım ilerleyen haftalarda kulübünün başını çok ağrıtmaz. Duygunun oynadığı süre içerisinde çok etkili olduğunu söylemek mümkün değil, Yağmur da zaman zaman hücumda etkili oldu. Ama manşet hataları takımın ipini çeken en önemli etkenlerden biriydi.

Gelelim Ereğli’ye… Hazırlık maçlarında çok iyi bir grafik çizen Ereğli ve “Taylandlılar” adeta bıraktıkları yerden sanki hiç ara vermemiş gibi devam ediyorlar. Galatasaray maçında vasat bir oyun sergileyen Selime bugün inanılmaz bir oyunla parmak ısırttı. Savunmadaki blokları hücumdaki Gizemle uyumu müthişti. Gizemde takımını bugün çok iyi yönetti. Bu takımın geçen sezon tribünde bekletilen Selime için süper bir şans, Gazi Üniversitesinde eriyen Gizem için ise yeniden doğuş olmasını ümit ediyorum. Ata hocayı ve oyuncularını buradan bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Süper bir kadro oluşturmuşlar. Her şeyden önemlisi hiç bitmeyen hırsları…

Günün ikinci maçı Eczacıbaşı – Ankaragücü maçının çok zevkli geçeceğini düşünmemiştim. Ama çok yanıldığımı söylemeliyim. Özellikle ilk iki sette çok başarılı bir oyun ortaya koyan Ankaragücü takımı gücünün yettiği kadar rakiplerini zorladılar. Tabi Eczacıbaşı takımında da bir çok eksik vardı.

İlk set inanılmaz bir çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı sayılarla geçen setin ilk teknik molasını 8 -5 Eczacıbaşı, ikinci teknik molasını ise 15 – 16 ‘lık bir skorla Ankaragücü önde tamamladı. Savunma da daha istekli olan taraf Ankara ekibi, yaptığı bloklarla adeta rakibinin önüne duvar ördü. Geçen sezon iyi bir kadroya sahip olan Ankaragücü gayet iyi bir pasör ve Nilay Konar ile kadrosunu güçlendirip, kaybetmesine rağmen sezona iyi başladı diye düşünüyorum. Setin son bölümlerine 22 – 23 geride giren Eczacıbaşı, tecrübesiyle seti 25 – 23 kazanmayı bildi.

İkinci set neredeyse ilk setin aynısı gibiydi. Birisi dese ki bu sette “Aynı şeyler olacak.” herhalde inanmaz, Ankaragücü için “Bu sette de o hataları yapmazlar.” derdim. Ama ilk teknik molayı yine Eczacıbaşı 8 -4 önde geçti. Her zaman neden oynamıyor diye anlam veremediğim Neşven’in gayretli savunması, Mirka’nın da kızdığı anlarda çok sert vurduğu smaçlarla bu sete de etkili bir giriş yaptılar. Ancak toparlanan Ankaragücü ikinci teknik molayı 14 – 16 , son bölümleri de bu sefer 23 – 24 önde geçmişti ki; Eczacıbaşı tekrar tecrübesini konuşturup seti 26 – 24 ‘lük skorla kazanmayı başardı.

Son sete aslında Eczacıbaşı çok farklı bir skorla başlamadı ama farklı bir skorla bitirdi. İlk teknik mola 8 -7 Eczacı üstünlüğüyle geçildi. Ancak bu dakikadan sonra artık yorgunluk belirtileri gösteren Ankaragücü oyundan fazlasıyla koptu. İkinci teknik mola 16 – 10 , set ise 25 – 15 gibi bir skorla sona erdi.

Eczacıbaşı Zentiva çok iyi bir oyun sergilemedi ama eksikleri de gelince gayet iyi bir takım olacaklarına şüphem yok. Bugün biraz da rakiplerinin birinci lige yeni çıkmalarından yararlanıp maçı tecrübeyle sırtladılar. Bugün Neşve savunmada, Mirka hücumda çok etkiliydi. Neriman çok bozuk bir görüntü verdi. Son sette biraz iyi gibiydi ama rakipleri oyundan çok düşmüştü. Maja için bir şeyler yazmam gerekirse, çok kaliteli bir pasör olduğu kesin. Soğukkanlı ve hiç tereddüt etmeden oynayan bir pasör, yeni takımına ısındığında çok daha iyi işler yapacağına şüphem yok.

Ankaragücü takımını değerlendirecek olursam, Funda'yı geçen seneden pek farklı görmedim. Kritik yerlerde manşet hataları vardı. Sezona vasat bir oyunla başladı. Nilay çok olumlu bir transfer olmuş. Blokları çok iyi ve takımla uyumu süper. Yabancı oyuncuları Mariana ve Toni gerçekten bu takımda iyi işler yapabilecek isimler. İtalyan pasör Vale’de sezonun henüz ilk maçı ve 1 ay gibi kısa bir çalışma dönemi için takımını gayet iyi oynattı. Bir notta taraftarlar için söylemek istiyorum. Beşiktaş bunca yatırım yapmışken tribünlerde 5 -6 kişi bile yoktu(genç takımları dışında). Oysa ki Ankaragücü taraftarı bile ikinci ligden namağlup çıkan takımlarını 8 – 10 kişilik bir ekip bile olsa İstanbul’da yalnız bırakmadılar. Onlara da ayrıca tebrikler…

Bugün Galatasaray – Fenerbahçe maçına gitmek yerine bu maçlara gitmeyi tercih ettim. Pekte kötü yapmadığımı düşünüyorum. Aldığım bilgilere göre Galatasaray çok uyumsuz ve kötü bir oyun sergilemiş. Ama hazırlık maçlarında da zaten bunun sinyalini veriyorlardı. Yeşilyurt maçı da tuzu biberi olmuştu. İlk hafta heyecanı yüksek maçlara sahne oldu diye düşünüyorum. Ereğli yine büyüklere bu sezon kök söktürecek buna hiç şüphem yok. Eğer Ankaragücü’de böyle istekli ve istikrarlı devam ederse çok can yakar gibi görünüyor. Tüm takımları tebrik eder başarılar dilerim…

Saygılarımla…

Metin Timur TÜFEKÇİLER

tanisyarielf@gmail.com

Evladıma miras bu sevda.!!!

 
Toplam blog
: 26
: 774
Kayıt tarihi
: 02.04.09
 
 

1983 İstanbul doğumluyum. Aslen Yugoslav göçmeniyim. Lise meznuyum. Reklam ajansında fotoğrafçılık i..