Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

06 Ocak '10

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

Yeni ve cesur liderlere ihtiyaç var...

Yeni ve cesur liderlere ihtiyaç var...
 

Turk Siyasetinde Bir Kasimpasali: Tayyip Erdogan


"Siz daha iyisini bilirsiniz..." sihirli sozu ile burokraside 'lider' yetistirmeye basladigimizdan bu yana, kurumlarimizin basinda 'gercek liderler' in olmadigini, gecikerek de olsa gormeye basladik. Hepsinin (kurumlarimizin) hali ortada! Kendilerini temsil edebilecek, haklarini koruyabilecek, kavga edebilecek, korkusuz, cesur liderler bulamiyorlar. Burokrasinin kendine has 'lider olma sartlarina' sahip liderlerinin, gercek liderler olmadigini hep birlikte goruyoruz...

Kim ne derse desin, Tayyip Erdogan kavga ederek, tirnaklari ile tutunarak, rakiplerini burokrasinin degil kendi kurallari ile safdisi birakarak bugunlere gelmis, sayilari bir elin parmaklarini gecmeyecek liderlerimizden birisi. Ulkeyi nerelere goturur? Ben bilemem. Ama; bildigim kendisi lider tanimina uyan bir lider!

Lider gibi liderler de, nedense, etraflarinda ki 'lidersizlik' ortamini gordukten sonra 'Tek Adam' olma hastaligina kendilerini kaptiriyorlar. En yakinimizda ki ornek, Saddam Huseyin. Soke soke Irak baskanligina gelebilecek kadar 'lider gibi lider' ken, etrafinda dogruyu soyleyenlere, kendine karsi fikir beyan edenlere tahammul edemeyecek kadar 'tek adam olma hastaligi' na kendini kaptirinca, basina neler geldigini hep birlikte gorduk.

Bence; Sn. Tayyip Erdogan, bir iki yoklama ile kurumlarimizin basindaki 'lider' konumunda olan burokratlarin ne kalibrede olduklarini cok cabuk anladi. Anladiklarini da, yuzlerine soylemeye cekinmedi: "Ya laf dinlersiniz, ya da laf dinlersiniz!..." diyerek onlari kollarinin altina aldi...

Siyaset sahnesinde de pek rakibi olmadigini biliyor. Secilerek degil, neredeyse buyuklerinin 'atamasi' ile buralara kadar gelebilmis 'demokratik parti liderleri' ni de pek kaale almiyor! Geriye kalanlar da bir elin parmaklarindan daha azlar! Mesela; falanca belediyenin falanca baskani gibi...

Iyi de; bundan 5-10 yil sonra, Sn. Erdogan siyaset sahnesinden cekildiginde ne olacak? Kendisi gibi yetismis bir lideri veya ihtiyac duydugumuz genc ve cesur liderleri nasil bulacagiz? Bu liderler nasil yetisecekler?

Milletvekili Adaylarini bile bir partinin baskani belirliyorsa, gercek anlamda liderler bu 'atama' duvarlarini yikip, nasil gercek yerlerini bulabilecekler?

Sn Erdogan, "Tek Adam" olarak omur boyu ulkeyi yonetip, sonrasinda ulke yonetimini yeni dostumuz Suriye'de oldugu gibi ogluna birakmayi dusunuyorsa, mesele yok! Siz sag, ben selamet! Yok eger; Iran benzeri bir demokratik sistemle yonetimi 'din adamlarina' birakmayi dusunuyorsa, yine sorun yok.

Ama;

Gercekten ihtiyaç duydugumuz yeni ve cesur liderler yetistirmek isteniyorsa;

Demokratik secimle gelecek tum adaylarimizi on secimlerle belirlemenin

ve

Milletvekillerinin dokunulmazliklarinin kaldirilmasinin zamanidir.

Bu ulkenin yeni ve cesur liderlerin 'atama' ve 'dokunulmazlik' lara ihtiyaçlari yoktur. Olmamalidir.

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..