Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '10

 
Kategori
Özel Günler
 

Yeni yıla doğru geri sayım

2010 yılını kapatmak üzereyiz. Yeni yılı büyük bir coşkuyla, büyük bir sevinçle o günün gelmesini bekliyoruz.

Geleneksel olarak yeni yılın bize uçulası mutluluklar, yeni hayat düzeni, güzel bir iş, sağlıklı ve huzurlu nefes alıp veriş getirmesi dileğimizdir. En önemlisi de hayallerimizi ve arzularımızı gerçekleştirebilmek için , hayatımızı daha iyi devam ettirebilmemiz için şu kıymetli, biricik değerlimiz “para” dan bir de bizi görmesini isteriz. Bunun için koşarız piyango bileti satan bayilere. Bir umut besleriz içimizde küçücük de olsa, bizim sahip olma ihtimalimiz bizce çok düşük olsa da, kendimizi böyle ne kadar kandırsak da şans diye alıveririz. Şunu mu yoksa bunu mu derken aradan bir tane çekiveririz. İnşallah şans benimle olsun diye iç geçirerekten. Hayırlısı olsun bakalım. Nasreddin Hocanın fıkrasında olduğu gibi, neden olmasın ki? “Ya tutarsa” …

Piyango bileti deyince Nimet abla bayi gelir aklıma. Çok popülerdi eskiden. Büyük bir ikramiye kazandırmıştı 1931 yılında. Hala da günümüzde varlığını devam ettirmektedir. İsterseniz bulunduğu yerlerden alabilirsiniz. Bildiğiniz üzere her zaman farklı bölge ve illerde çıkıyor.

Geldik hediyelere… Bu gibi zamanlarda da baş tacıdır, vazgeçilmezler arasındadır. Pamuk eller cebe deyip, dolaşırız öyle. Ama ne alacağımıza bir türlü karar veremeyiz. O gece nerede kutlayacağımızdan, ne giyeceğimizden, kimlerle geçireceğimizden daha önemlidir bu hediye süsü. Olmazsa olmazdır. Aslında kime ne alacağımıza karar veremiyorsak birkaç şey seçeriz. Aradan eleme yaparız. Hangisi daha uygunsa alacağımız kişiye en güzelidir zaten. Onun beğeneceği en güzel şey olmalıdır. Bunun çok pahalı olması gerekmez. Önemli olan onu düşünmemiz, ona yakışan, onun sahip olması gerektiği hediye olsun yeter. Ama renk de çok önemlidir. Buna da dikkat ediniz. Daha sonra üzerinde bulunan yazılara, notlara, süslere, özen gösterilmelidir ki verecek olacağımız kişiye özel hissedildiğini bilsin.

Tablo aynı. Dükkânların camekânlarında yeni yıla özel indirimler kocaman kocaman yazılmış. Noel baba biblosu çocukların vazgeçilmezi olduğu için şimdiden rağbet görmeye başladı bile. Hemen hemen her mağaza kendisine kırmızıyı çok yakıştırdı ki kırmızı süslerle boğdu. Çam ağaçlarına rengârenk aksesuarlar yerleştirildi. Hediyelik eşyalar bir bir bakılıp, beğenilip, satılmaya başlandı. Bu da gerek müşterinin, gerekse işyeri sahibinin yüzünü güldürdü.

Hayatın size sadece bu özel günlerde sağlık, huzur, mutluluk ve para getirmesi değil. Her zaman için sizinle olsun. Değer yargılarımızı sarsmadan, onlarla bütünleşerekten geçiyor bu yol. Hepinizin yeni yılını kutluyor. Gönlünüzden geçen bütün dilek ve arzularınızın gerçekleşmesi dileğiyle. Hep mutlu olmaya çalışın…

 
Toplam blog
: 57
: 287
Kayıt tarihi
: 16.12.10
 
 

Merhabalar. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdim. Ordu Yeni Haber gazete..