Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '09

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yeni yılda hayat kurtarmak istemez misiniz?

Yeni yılda hayat kurtarmak istemez misiniz?
 

Yeni bir yıl yaklaşıyor. İyi kötü yaşadıklarınız, ülkemizde ve dünyada yaşananlar ile bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. 2010 yılının tüm dünya için barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz.
Yeni yılın geleceği şu yakın günlerde sevdikleriniz için hediyeler almaya başladınız ya da programladınız belki de… Size küçük fakat aslında çok büyük yarar sağlayacak önerilerimize dileriz ki kulak verirsiniz. İnsanın sevdiklerin, mutlu etmesi çok hoş bir şey mutlaka.. Peki sevgiye ihtiyacı olanları, dertlerine derman arayanları, doğamızı mutlu etmek istemez misiniz?
Mutlaka istersiniz. Ya da bizim temennimiz bu.. Neler mi yapabilirsiniz. İşte size seçeneklerimiz..
Sevdikleriniz için hediye alırken bunu mağazalar yerine mesela LÖSEV’den almanız, onlara ışık yakmanız, bir kişiye de olsa fayda sağlamanız anlamına gelir.
Ya da UNISEF’den seçiminizi yapıp, çocukların korunmalarına destek olabilirsiniz. Türkiye’de yapılacak yardımlar, sadece UNICEF’in Türkiye’de “Çocuklar için birleşin” sloganıyla yürüttüğü kampanyalarda kullanılıyor. Sevdiklerinize UNICEF’in hazırladığı hediyelerden alarak “Okul Ekiyoruz”, “Haydi Kızlar Okula”, “Aşılama Kampanyası”, “Sokak Çocukları Kampanyası” ve “Çocuk Dostu Kentler” projelerine destek verebilirsiniz.
Özürlüler Vakfına destek olabilirsiniz.

Greenpeace sitesine girip, siz de uygun olan yardımı yapıp doğanıın korunmasıına yardımcı olabilirsiniz.

TEMA’nın Kartpostallarını alarak, sevdiklerinize gönderebilir ve doğanın korunmasında pay sahibi olabilirsiniz TEMA, her yıl doğa ve çevre konulu yeni bir katalog hazırlayarak doğaseverlerin beğenisine sunuyor. Bu yıl katalogda tanınmış sanatçıların resim ve fotoğraflarının yanı sıra karikatür çalışmaları da bulunuyor. 50’şerli paketler halinde satışa sunulan kartpostalların fiyatı 35 YTL. İsteyen kartpostal ve zarf üzerine şirketinin logosunu da bastırabiliyor. Elde edilen gelir TEMA Vakfı çalışmalarında kullanılıyor. Sevdiklerinize TEMA markalı organik ürünlerin bulunduğu sepetlerden hediye ederek vakfın kırsal kalkınma projelerine de destek olabilirsiniz.

Tüm bunları yaparken hem sevdiklerinizi mutlu edecek, hem insanlık adına yardımınız olacak. Bu duyguyu yaşamak çok güzel olacak. Emin olun bir çocuğun yüzünün gülmesi, bir engellinin engelinin kalkması ya da daha rahat bir yaşama kavuşması mutlulukların en güzeli olacak ve yeni bir yıla daha huzurlu ve mutlu girmenize vesile olacak.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/7861-makale-yeni-yilda-hayat-kurtarmak-istemez-misiniz.html

TİN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..