Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yeniçağ da ev işleri birimi

Yeniçağ da ev işleri birimi
 

YENİÇAĞDA EV İŞLERİ BİRİMİ

Uyandırma

Kahvaltı

Bireyleri güne hazırlama

Temizlik ve düzen

Yemek içmek

Ütü-bulaşık-çamaşır

1-)06.00'da müzik ve benzeri hoş bir şekilde uyandırılırsınız.

2-) Spor ve temizlik

3-)Yeme içme hizmet gurubu kahvaltıyı hazırlar oturur kahvaltınızı yaparsınız. Sonra kahve içer gazete okur ya da istediğiniz bir şeyi yaparsınız. Çünkü işegitme saatiniz 08.30 dur. Servisiniz o saate kalkacaktır.

Ev işleri Hizmet gurubu siz gidince evin toplanması ve temizliğini yapar. Sonra ütü bulaşık çamaşır.

20 ailenin ev işleri 3 kişilik bu konularda yetişmiş bir teknik ekip tarafından yapılır.

Yeme içme hizmet birimi

20 aileden oluşan hizmet gurubunun seyyar, özel bu iş için imal edilmiş dağıtım aracı vardır. Belirlenen yemek saatlerinde ev işleri birimi her evde ve işyerinde istenen (her evde menülerin listesi vardır. Zaten yiyecek ve içecekler buna göre hazırlanır. Miktarı bile belirtilir)yiyecek ve içecekleri araçtan teslim alıp sofrayı hazırlar. Şimdiilk bakıldığında uygulanabilmesi imkânsız gibi görünen bu sistemin faydalarına bakıldığında olağanüstü yararları olduğunu görürüz. Önce zorluklarına bakalım.

-Her yemek saatinde 20 aileye dağıtım yapacak seyyar araç aynı saatte hepsinin birden gelmesi nedeniyle özellikle kalabalık yerlerde büyük kargaşaya neden olacaktır. Ancak zorunluluk dışında ana yollar haricindeki mekânlara yemek saatinde diğer araçların girmesi engellenecektir.

20 ailenin her ferdi ayrı sipariş verebileceği için Ev işleri biriminin araçtan istenilen siparişleri 20 ayrı eve dağıtmalarında hem zorluk hem dekargaşa yaşanacaktır.
Menüde 100'e yakın yiyecek içecek çeşidi vardır. Bunların modern hazırlama ünitelerinde istenen kalitede hazırlanması belki bir büyük şehirde yüzlerce dağıtım aracına konulması oldukça külfetli bir iştir.

3-)Hazırlama ünitelerine yiyeceklerin ana maddelerinin getirilmesi, saklama kontrol, ürünlerin kontrolü çok zor olacaktır.

4-)Aynı anda herkese yemek verilmesi mümkün değildir. Bu bugünkü bir işyerinde bile zor sağlanmaktadır.

5-)Belli bazı yiyecekler standart üstüdür. Yani özelliklidir. Fiyatı farklıdır. Bunlar standart pakete dâhil değildir. Bu 100 menüden ancak 20'sidir. Geri kalan tüm yiyecek ve içecekler standarda tabidir. Yiyecek ve içeceklerin 1234 diye numaraları vardır. TC no’nuzu ve istediğiniz ürünün numarasını birime ücretsiz ulaştıracaksınız.

Avantajları

1-)1kilo patates aldınız. Hiç ziyan etmeden kullanabilir misiniz? İmkânsız. Tarlada çürür. Yolda ezilir. Depoda bozulur. Eve götürürken dökülür. Evde buruşur, çillenir, çürür. Atarsınız. İşte size mantıklı bir hesap. Haftada kullandığınız üç kilo patatesin en iyi ihtimalle yarım kilosunu zayi edersiniz. Bu ayda 2 kilo eder. Yılda 24 kilo. Bunu 5 kişilik bir aile olarak tespit edelim. Ülkemizde 14 milyon aile olsun. Zayi olan patates 336 milyon kilo. Yani 336 bin ton. Para karşılığı en ucuz kilosu 50 kuruştan 168 milyon ytl. Bunu100'lerce ürüne uyguladığınız zaman milyarlarca dolar zarar ziyan ve israf ortaya çıkar. İnsanların çöpten ekmek topladığı ülkemizde bu durum asla kabul edilemez.

Evet, Ağaç hareketinin bu sistemini hayata geçirmek "imkânsıza yakın"zorluktadır. Ama bir de başarılabilirse (ki ben uygulanabileceğine inanıyorum) belki 100 milyar dolar bir israf önlenecek ve tasarruf sağlanacaktır.

2-)Yüksek kaliteli ve bol çeşit yiyecek içecek. Fakirin yemeği bulgur çorbası içeceği ise sudur. Zengin evlerinde bile ülkemiz mutfağının tüm çeşitleri asla bulunmaz. Ancak Ağaç Hareketi’nin ev işleri sisteminde 100 adet yiyecek ve içecek vardır. Yemek kültürümüzün tüm örnekleri ayrıca diğer ülkelerin farklı yemekleri de menüde yer alır. 20 civarında fiyatı farklı standart dışı yiyecek sırf bukonuda çalışanların rekabet etmelerini ve daha kaliteli yeni, değişik farklı ürünlerin ortaya konmasını sağlamaya yöneliktir. İnsanlar 80 civarındaki yemek çeşidinden her öğünde istediği çeşidi seçebilirler.

Yiyecek üretimi yüksek teknoloji yetişmiş eleman ve en kaliteli malzemeyle yapılır. 70 milyon kişiye her öğün nasıl yemek verileceği sorusunun cevabı çok basittir. Eğer ülkede 15 milyon aile varsa 20 aileye bir birim bakıyorsa 750 bin adet birim ve 2.250 bin kişi bu işte görev alacaktır. Ayrıca 750 bin dağıtım aracı, 750 binşoför ve yemek üretiminde çalışacak yeteri kadar uzman aşçı ve yardımcı eleman.

Sistem şöyle çalışacak: 20 ailenin fertleri ertesi günün kahvaltı, öğle ve akşam yemeğini topluca sipariş edecekler. Üretim birimi 20 ailenin fertlerinin siparişlerini hazırlayıp belirlenen saatten önce getirecektir. Ev işleri birimi elemanları tek tek araçtan yiyecekleri alıp 20 evin tek tek sofralarını kuracaklar. Kendileri de o 20 hanenin fertleriyle birlikte kahvaltı ve yemeklerini yiyecekler. Malzemeler temizlendikten sonra araç yerine dönecek. 750 bin aracın aynı anda ülkede meydana getireceği kargaşa. Bu saatlerde anayollar dışında trafik yasaklanacaktır.

3-)Yeni düzende insanlar ellerini sıcak sudan soğuk suya sokmayacaklar. Herkes beyler paşalar gibi yaşayacaktır. Ayrıca sadece ev işleri biriminde 4 milyon insan istihdam edilecektir.

-DEMEK Kİ BUSİSTEM SAYESİNDE ÜLKEMİZ 100 MİLYAR DOLAR TASARRUF YAPACAKTIR.

-TÜM İNSANLARIMIZ YÜKSEK KALİTELİ TEMİZ VE BOL ÇEŞİT YİYECEK İÇECEK TÜKETECEKTİR.

İNSANLAR ELLERİNİ SICAK SUDAN SOĞUK SUYA SOKMAYACAKLARDIR. HERŞEY ÖNLERİNE GELECEK BEYLER PAŞALAR GİBİ YAŞIYACAKLARDIR.

-DENETİM DIŞIİLAÇLI, HORMONLU SAĞLIK AÇISINDAN RİSKLİ ÜRÜNLER TÜKETMEK ZORUNDA KALMAYACAKLAR ÇÜNKÜ TÜM ÜLKEDE ORGANİK ÜRETİM YAPILACAK AYRICA TÜM BU FALİYETLER DENETLENECEKVE DE TÜM ÜRÜNLER DAHA TARLADA AYRIMA VE SEÇİME TABİ TUTULARAK İNSANLARIN BİRİNCİ SINIF ÜRÜN VE BUNLARDAN ÜRETİLEN YİYECEK İÇECEK TÜKETMELERİ SAĞLANACAKTIR.

PATLICAN TARLADA 20 KURUŞTUR. DİĞER KATKILARIYLA YEMEĞİNİN MALİYET 50 KURUŞ OLSUN. OYSA BUGÜN EN UCUZ PATLICAN YEMEĞİ 4 LİRADIR. ARADAKİ FARKIN YİNE BİZİM ESNAFIMIZIN CEBİNE GİTTİĞİ DÜŞÜNÜLÜR. OYSA BU YANLIŞTIR. ESNAF YAPTIĞI YEMEĞİN YARISINI SATIP KALANINI BİR ŞEKİLDE ZAYİ ETMEKTEDİR. KENDİNEDE AYLIK 1000 LİRANIN BELKİ BİRAZ ÜZERİNDE BİR KAZANÇ SAĞLAR. BU KADARINI YENİ DÜZENDEDE YAPABİLECEKTİR. ANCAK BU DURUMDA VATANDAŞIN CEBİNDEN BİR KAP PATLICAN YEMEĞİ İÇİN 3.5 LİRA PARA DAHA FAZLA ÇIKMAYACAKTIR. AYRICA ÜRETİLEN FAKAT TÜKETİLEMEYEN, SATILAMAYARAK ZAYİEDİLEN YİYECEK İÇECEK NEDENİYLE ÜLKE MİLYARLARCA DOLAR ZARARA UĞRAMAYACAKTIR.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..