Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '17

 
Kategori
Psikoloji
 

Yenilen !

Yenilen !
 

“Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” Mevlana


Yenilen ve sonra yeniden yenilen,
 
hep aynı gölette yüzme.
 
Yenilen ve sonra yeniden yenilen,
 
Sıradanlığın kıskacından kurtul.
 
Yenilen ve sonra yeniden yenilen,
tarzını ve şeklini öylesine sıkça değiştir ki
seni asla kimse kategorize edemesin.
 
Yenilen, ve neyse onu kabul et, ama yenilendiğin ve yeniden yenilendiğin koşullarla…
 
Kendini SEN yetiştir ve yaşamını yenile, bunu yapmalısın
çünkü, SENIN hayatın, geçmişin, şimdin sadece sana ait…
 
*CHARLES BUKOWSKI(Sair-Yazar)
 
Hastalarimin en cok kaygilandigi, zorlandigi sey, YENILENMEK, yeni baslangiclar yapmak. Bilincimiz bizim önümüze hep en güclü bilincalti kaydini, yani en güclü aliskanliklarimizi sunar. Bu onun dogasi geregi yapmasi gerekendir. Mesela, eger sen ömür boyu ben cok gücsüzüm, beceriksizim dersen, bilincalti denen arsiv önüne hep o seti koyacaktir, cünkü SEN öyle istedin, baskasi degil!
 
Bu degismez mi? Tabii ki de degisir, bu kisiye göre 1 ayda, kimine göre belki daha fazla bir sürede degisiyor. Ama sonucta bu kader degildir ve de degisebilir. Sizin yapmaniz gereken bu degisimi gerceklestirecek olan kisinin sadece SIZ oldugunuzun ve bu güc kuvvetin sizde mevcut oldugunu farkinda olmaktir. Ben kendi ürettigim ayna metodunu ve yazma metodunu beraber kullaniyorum. Kisaca söyle: Kisi kisa ve basit cümlelerle degistirmek istedigi seyi yaziyor, bunu hergün ayna karsisinda kendini öven sözlerle beraber söylüyor ve de hergün bu konudaki minik de olsa degisimleri de kaydediyor, taa ki tam degisim gerceklesene kadar. Daha onlarca metod var ama benim sahsi tecrübeme göre en basit ve verimli olani bu.
 
Hayat aslinda koca bir oyun, artik bunu hepimiz biliyoruz. Bu oyunda secimimiz asla kurban rolü olmamali, cünkü kurbanin sonu malum. Hickimse bizim yasamimizdan sorumlu degil, bunun bilincinde olursak kurban rolünü zaten secmeyiz.
 
Eger yenilenmek istiyorusan KORKMA, bu duygu yenilenme konusundaki senin en büyük düsmanin. Güc, kuvvet, kudretin SENDE oldugunun, KORKU hissinin sadece nefsinin sana kücük bir oyunu oldugunu unutma ve onu elinin tersiyle it, o duyguya sakin yüz verme,  yoksa güclenir seni eline alir. Ona kirmizi kart göster, 'HAYIR senden korkmuyorum' de. Kalk, söyle bir silkelen, YETER artik de ve at omuzundaki tüm yükleri, asla yarina tasima onlari.
 
Arkana bakma, düne degil yarina bak, degistirmek istediklerinle iligili bir plan yap(yazili), bilincaltini yeni planinla  programlandir ve isteginde inatci ol, hirs yap, kendini sakin birakma, yari yolda pes etme, basari mutlaka senin olacak!
 
***Inovasyon(yenilenme- yenilikcilik) kavrami tüm dünyada maalesef sadece is dünyasinda hizmet-üretim anlaminda kabul gördü, halbuki eger inovasyon önce beyinlerde olmazsa, yani kisi kendini yenileyemezse nasil verimli olabilir ki?
 
"Cocuklarinizi yasadiklari degil, yasayacaklari zamana göre yetistirin" Hz.Ali (ra)
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 10
: 206
Kayıt tarihi
: 03.03.17
 
 

1958 Istanbul dogumluyum ama 40 yildir yurtdisinda yasiyorum. Egitim hayatim: Gymnasium'dan sonra..