​ Yeşilimizin morumuzun, ya da yer altındaki bor'umuzun değerini ne zaman anlarız? / Siyaset / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Yeşilimizin morumuzun, ya da yer altındaki bor'umuzun değerini ne zaman anlarız?

Yeşilimizin morumuzun, ya da yer altındaki bor'umuzun değerini ne zaman anlarız?
 

Yeşilimizin morumuzun ya da bastığımız yerlerin altındaki "bor"umuzun kıymetini bilemez miyiz?


Uyan Gazi Paşa, Uyan Türkiye

Nedense Türk Gençliği 1980'lerden beri derin bir uyku içinde. Uğur Mumcu'lar Abdi İpekçi'ler öldürülürken belki ses çıkarabilecek güce sahip değildi şimdiki gençler diyebileceğimiz gruplar. Peki şimdi neredeyiz? Okuyup tartışıyor muyuz olanları, olması gerekenleri? Düşündüklerimizi kapitalizmin kucağında internet grupları açarak mı anlatmak tek yapabildiğimiz? Yoksa biz bir elin beş parmağından fazla bir güce mi sahibiz? Daha fazlası gelir mi bizim elimizden? Rahmetli Vali'nin dediği gibi herşeyi birilerinden mi bekleyecek Türkiye insanı (yani anayasamızın 66. maddesinde belirtilen hususa göre Biz Türkler?)

Sağcı, solcu, belki de en zoru orta yolcu; biz kim olduğumuzun farkına varabilecek miyiz? Peki ey Türkiye'de Milli Eğitim Sistemini yazanlar, bize kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi, geçmişimizi, geleceğimizi, yolumuzu bir gün biz milyonlarca kitap ve ideolojinin içinde sıkışmadan, Adam gibi, ATAM gibi öğretebilecekmisiniz?

Cumhuriyet'in 10. yılındaki atılımlar ve marşlarla idare edebilirken Cumhuriyet'in 10. yılındaki kadar bağımsız, başı dik , komşu komşuya düşman olmayan, huzurlu bir Devleti ne zaman göstereceksiniz bizlere? Ne öğrettiniz ki, Ne istiyorsunuz?

40 yıldır aynı feryat dillerde, belli ki Ata'm derin uykusunda o uyanmayacak. Hadi gelin o zaman biz uyanalım. Vatan toprağının kıymetini bilelim. Değerlerimize sahip çıkalım. Okuyalım. Böyle gelmiş beöyle mi gidecek? Yoksa irtica yalanlarının, darbe söylentilerinin arasında ekonomik istikrarsızlığı gayet yüksek bir ülkenin evlatları olarak yaşamaya mahkum mu kalacağız? Avrupa Birliği kitapçıklarında yazılan kaderimiz proleter ülke diye mi tanımlanmakla devam edecek?

Yetiştirdiğimiz değerlerin kıymetini bilemedğimiz gibi yeşilimizin morumuzun ya da bastığımız yerlerin altındaki "bor"umuzun müttefiklerimizin (!) ihtiyacı olmadan kullanamamaya mahkum mü yaşayacağız?

Yoksa biz "Bir Avuç Türk" , vatan sevdalısı nesil olabilecek miyiz?

Ülkemize ve değerlerimize sahip çıkalım. Hadi biraz da aklımızı başımıza toplayalım.

Facebook'ta açılan binlerce gruba rağmen elimizden hiçbirşey gelmemesine atfen ...

 
Toplam blog
: 63
: 1414
Kayıt tarihi
: 14.08.08
 
 

Hayat hikayemi fazla uzatmayacağım, çünkü hepimiz bir şekilde yolumuza kavuşuyoruz. Okuyan bir an..