Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '14

 
Kategori
Kitap
 

Yıl Elli Ama Abdulkadir Güler Bir

Abdulkadir; “bitmez tükenmez kuvvet sahibi olan, her şeyi yapmaya gücü yeten, kudretli güçlü olan Tanrının kulu” olarak, Güler ise, “gülen, sevinçli, handan” olarak tanımlanıyor.

Aziz dost, değerli öğretmen, yazar ve kültür çınarı, az bulunur insan sevgili Abdulkadir Güler; 1946  yılında Mardin ili, Kızıltepe ilçesi’nin Esenli köyünde doğmuştur

Diyarbakır Erkek İlköğretmen okulunu bitirmiş, gene Diyarbakır’da Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nden mezun olmuştur. 1992 yılında da Anadolu Üniversitesi Eskişehir Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü’nde de ön lisansını tamamlamıştır.      

Milli Eğitimde Türkçe öğretmeni, okul müdürü, Şube Müdürü İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmış ve 1995 yılında emekli olmuştur. Halen Aydın-Söke’de yaşamaktadır.

Sevgili Güler yazmaya 1962 yıllarında başlamış, bu güne değin 26 kitap yayınlamış,  yayına hazır 11 kitabı bulunmaktadır. 25 büyük şölen ve sempozyuma katılmış, 22 büyük ödül almıştır.

Elimde onun mayıs-2014 tarihinde yayınladığı “Elli Yıl Böyle Geçti” adını verdiği son kitabı var. Bu kitapta kendisi hakkında yazılan yorumlara, şiirlere, şiir ve yazılarından örneklere, yazdığı gazete ve dergilere yer verilmiş. Koca kitaplara sığmayacak, ömürden geçen elli yıl bu kitabın içinde özetlenmiş. Hatta sanat yaşamının özeti özetlenmiş.

Sevgili Feyzi Halıcı bir dörtlükle Güler için:

“Gönülce bir şair, mısralar güler

Şiirler dökülür, tatlı öyküler

Başarıdan başarıya ulaşmış

Elli yıl olmuş Abdukadir Güler,” demiş…

Bu kitabı baştan sona değin, okuyunca Edirne’den Kars’a adar gidip dönüp, görmüş, duymuş ve bilgi edinmiş olacaksınız.

Sökenin bir yerine (okul, cadde, kütüphane, kültür merkezi vs. olabilir)onun adının verilmesi ve sevgili Güler’in yaşarken bunu görmesi en büyük dileğimdir.

İnşallah…                            

 
Toplam blog
: 165
: 646
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

Recai Şahin: 1941 yılında Fethiye- İncirköy'de doğdum. İlkokul köyümde, ortaokulu Fethiye'de okud..