Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '13

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
 

Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nden bir kare...


Dünya ne kadar da küçük a dostlar. Bugün dünyanın bir ucundan diğer ucuna olduğunuz yerden ulaşmak ne kadar da kolay. Fakat biz o kadar da uzaklara gitmeden ülkemizin sınırları içinde kalarak bu yazı aracılığıyla Erzincan’a konuk olalım istedim. Evet! Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Erzincan’da faaliyet gösteren ve faaliyetleriyle ön plana çıkan nadide bir sivil toplum kuruluşudur.

Genel Olarak Faaliyetler…

Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin faaliyet alanının kapsamı ise; paintball, basketbol, proje, yamaç paraşütü, gitar kursu, kültür ve sanat, kayak, doğa tur rehberliği, yüzme, dil eğitimleri, turnuvalar (futbol, satranç, vb.), fotoğraf sergisi, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik kariyer planlama faaliyetlerigibi daha sayamadığımız birçok alanı kapsamaktadır.

Erzincan Tarihinde İlkler…

Bu faaliyetler dâhilinde 2010 yılının Temmuz ayında, Erzincan ilinin ilk paintball tesisinin açılışını yapan dernek, 5 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık olarak 1000 kişiye ilk defa paintball sporunu yapma imkânını sağlaması ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sanmayın ki, bu başarı onlar için yeterli oldu. Onlar bununla yetinmeyip 2010 yılı içerisinde kurmuş oldukları Yıldırım Spor Basketbol takımı ile ilk sezonları olmasına rağmen liglerinde almış oldukları galibiyetlerle, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde Erzincan tarihinde ilk kez bir basketbol takımının adını play-off’a yazdırma başarısını gösterdiler.

Lise Öğrencilerine Yönelik Faaliyetler…

Dernek aynı zamanda lise öğrencilerine yönelik yapmış olduğu faaliyetler ile lise öğrencileri arasında en popüler gençlik oluşumu durumundadır. Bir yılı aşkın bir süredir devam eden lise çalışmaları kapsamında yapılan halı saha turnuvası ve bu yıl düzenlenen canlı müzik günleri ile gençler üzerinde olumlu etkiler yaratılmıştır.

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Faaliyetler…

Dernek, faaliyetlerine başladığı günden beri üniversite öğrencileri ile iç içe olup onların problemlerine çözüm üretmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda öğrencilere yönelik gitar kursu, sinema günleri, yabancı dil kursu, kayak eğitimi, paintball, proje eğitimi, yamaç paraşütü, söyleşiler, kariyer günleri kişisel gelişim eğitimleri, maç günleri ve benzeri daha birçok faaliyeti hayata geçirmektedir.

Projeler…

Erzincan şehir merkezinde yer alan tarihi eserlerin tamamına yakınının 1939 depreminde yıkılması sonucu, tarihi dokusu kaybolan şehrin bu eksikliğini fark eden Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kolları sıvadı. Bu sorunu çözmek için, “Mini Erzincan Projesi” adında 350.000 TL değerinde bir Sosyal Destek Programı (SODES) projesi hazırladı. Bu proje ile Taşçı Hamamı “Erzincan Kültür Evi”ne dönüştürülecek ve sanatsal yapı özelliği gösteren eserlerin 20 tanesi de büyük ebatlı mekânlar halinde inşa edilecektir. Bu sayede şehrin bir zamanlar sahip olduğu tarihi doku yeniden canlandırılmış olacaktır.  

Bir diğer proje ise, 100.000 TL değerinde bir SODES projesi olan “Doğa Seni Çağırıyor Projesi”dir. Projenin amacı, belirlenmiş olan yaş grubundan 20 kişiye kayak ve 15 kişiye tur rehberliği olmak üzere, toplamda 35 gence, iki farklı branşta gerekli eğitimlerin verilmesi sonucu, eğitimi alan bu gençlerin doğa sporları alanında uzmanlaşarak eğitimci olmalarının sağlanmasıdır.

Çeşitli Geziler…

Derneğin yapmış olduğu faaliyetlerden bir diğeri de, yapmış olduğu çeşitli gezilerdir. Bu gezilerden bir kısmı: Nevşehir, Giresun, Amasya, Çağlayan, Ergan Dağ Yürüyüşü, Ekşisu, Hayvan Barınağı Gezisi, Bayırbağ, Kemah şeklindedir.

Sonuç Olarak…

Erzincan dışında olup da, belki de birçoğumuzun ismini dahi duymadığımız bu dernek, buraya sığdıramadığım birçok faaliyeti olmakla birlikte, yazabildiğim kadarıyla başarılı birçok faaliyete imza atmış bulunmaktadır. Takdire değer bulduğum ve ciddi manada takdir edilmesi gereken bu çalışmaları, Erzincan’da olan ve bir gün Erzincan’a yolu düşecek olan  herkesin yerinde görmesi ve imkânı dâhilinde bu çalışmalara katkı sunması gerektiğini düşünmekteyim.

Dünya ne kadar da küçük a dostlar. Bugün bir yazıyla dahi olsa Adana’dan ta Erzincan’a konuk olmak ne kadar da kolay…

 

 
Toplam blog
: 102
: 1428
Kayıt tarihi
: 24.06.11
 
 

Çukurova Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuyum. 8 Nisan 1987 doğumluyum ve Adana'da Seyhan ilçesin..