Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Yılın teknik direktörü Guardiola neler yapıyor?

Yılın, hatta asrın takımı Barça, Guardiola'nın elinde küçüldükçe küçülüyor. Pep işini biliyor mu?  Acemi, işbilmez TD lerden biri olarak tarihe geçmeye adaylığını koydu. 

Real Madridden 7 puan fark yedi. Madrid de 3-1 yendiği Real den 7 puan fark yemek Realden 13 puan az almak demek. Barça Realden daha güçlü takımdır. Bu farkın oluşmasının mantıklı açıklaması Guardiola nın hatalarıdır. Asrın takımının kendi liginde ve bir sezonda 8 defa yendiği bir takımdan bu kadar fark yediğini guardiola anlatmalıdır

Guardiola tevazu dolu açıklamalarında Barçanın başarıları Guardiolasız da kazanacağını söylemektedir. Bu doğru söze ekleme şöyle yapılabilir. Guardiola sensiz daha iyi olurdu. Senden başka hiçbir hoca Realden bu kadar fark yemezdi.

Guardiola, geçen yıl bıraktığı İbrahimoviç ile hiç konuşmuyormuş. Zlatan ezmiş herhalde. Acaba hangi hoca İbrahimoviç gibi bir oyuncuyu istemez?

Guardiola I. Cuenca adlı genç bir oyuncuya şans tanıyor. Bu çocuk Barçada oynamaz. Oynarsa da katkı yapamaz. Valencia kupa yarı finalinde de neredeyse 90 dakika şans verdi. Nasıl bu kadar sabır etti anlayamıyorum. diğer genç oyuncusu Tello, Cuencadan çok daha iyi. Cuenca Barçada da ya da başka üst düzey takımda da forma şansı asla bulamaz.

Valencia ile oynanan kupa yarı final ikinci maçında, oyun 2-0 olmuş. Dakika 80 . Guardiola değişiklik yapıyor. Alexis dışarı, Dani Alves içeri. Dani takımın direk oyuncusu. Sürekli oynayan adam. 80 de oyuna alırken ne düşünebilirsin? Koysana genç adamlardan birini, tanısana şans. Dakika 88. Yine değişiklik Fabregas dışarı, Iniesta içeri. İniesta futbolcu o saatte oyuna girse ne olur, girmese ne olur?   Guardiolanın anladığı futbol yaptığı TD lik pek anlaşılır değil.

Bir TD böye yanlışlar yaparsa takım üzerindeki otoritesini kaybeder. Takımın içindeki oyuncular neyin ne olduğunun herkesten iyi görür. Onlar bu tür TD yanlışlıklarını gördüklerinde, çalışma şevkleri kırılır performanslar düşer ve başarısızlık da takımın yakasına yapışır.

Biz Barcelonada neler olup bitiyor bilemiyoruz. TV den gördüklerimiz ise bu yanlışlar. Şimdi görünen ufuktaki tehlike şudur. CL de karşılarına çıkabilecek en ters takımlarından biri var. Bu Guardiola da takımın üzerine çıkarsa BARÇAnın elenmesi sürpriz olmaz. Ligde de şampiyonluğun kaçtığı düşünülürse Guardiola nın istifası kaçınılmaz olur.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..