Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '10

 
Kategori
İzmir
 

Yine Sıkıntı

Yine Sıkıntı
 

Bu sene her şey iyi gidiyor diyorduk. İnşallah bu sene her biri meyveleri toplayacak diyorduk. Hatta geçenlerde umut dolu olduğumuza dair yazı da yazmıştım. Lakin yine hüzünlere daldık. Eski filmi yeniden izlemeye başladık.

Neden mi bahsediyorum? Bizim İzmir'in kötü talihli kulüpleri Altay ve Karşıyaka'dan bahsediyorum.

Geçen yazımda da belirttim. Bu sene Altay umut veriyordu. Oynanan futbol, takımdaki uyum, 1. yarı itibariyle puan cetvelinde bulunulan yer herkesi bu sene için heyecenlandırdı. Aynı şeyler üç aşağı beş yukarı Karşıyaka için de geçerliydi. Ama gelgelelim, şu Ocak ayı gelince maalesef yaprak dökümü başlıyor.

Altay, iki önemli oyuncusunu gönderdi. Bunlar Okan Koç ve Levent Kartop. Fuat Yaman, takviye istedi. Ama takviye yapılamıyor. Neden? Geçmişte oynamış iki oyuncunun parasının ödenmemesinden dolayı Altay taransfer yapamıyor.

Aynı şekilde Karşıyaka'nın da transfer yasağı var. Onlar da ikinci yarı için takıma takviye yapamıyorlar.

Peki rakipler ne alemde? Transferde hız kesmiyorlar. Güçlerini arttırmak, eksiklerini kapatmak için transferler yapıyorlar.

Devre arası transferleri sağlıklı olmaz, zaten kalan oyuncular bellidir diye düşünebilirsiniz. Bu mantığa ben de bir ölçüde katılırım. Ama eksiklerin kapatılması anlamında pek ala yararlı da olabilir. Üstelik rakipleriniz yeni takviyeler ile güçlenirken sizler buna ayak uyduramazsanız başarı hayal olur.

Altay'ın kadrosu iyi mi? Evet iyi. Ama yeni takviyelerle güçlenen rakipler karşısında ne yapacak? Göreceğiz.

Karşıyaka, zaten bu günleri düşünerek sezon başında çok transfer yaptığını söylüyor. Göreceğiz.

Sorun neden kaynaklanıyor peki?

Paradan.

Altay, toplasan 5-6 maç oynamış oyuncuların parasını veremediği için transfer yapamıyor.

Karşıyaka, aynı şekilde.

Bu şekilde nereye kadar gidilebilir?

Gönlümüzden geçen mi? Tabiki şampiyonluk. Keşke Bank Asya'daki üç takımımızı da seneye Turkcell Süper Lig'de görebilsek.

Ama maddi imkansızlıklar başarıyı etkileyebiliyor. Şu anda Göztepe dışındaki beş takımımız da maddi sıkıntı içerisindeler. Hele İzmirspor, bir de hukuksal süreçle uğraşıyor.

Yarın Altay, Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor ile oynayacak. Kazanırsa Yüzbin Dolar alacak. Güzel para. Hele maddi sıkıntı yaşayan bir kulüp için. Altaylılara düşen yarın gidip takımlarını desteklemek. Ancak maçın hafta içi ve mesai saatinde olması bir handikap.

Üzülüyoruz. Her sene aynı üzüntüyü yaşıyoruz. Her sene aynı şeyi yaşıyoruz ama çare bulamıyoruz. Çaresizlik bu koskoca kentin kaderi olabilir mi?

Yazık değil mi?

Ayıp değil mi?

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..