Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Yine Volkan, ama Fenerbahçe'liler üzülmemeli ...

Yine Volkan, ama Fenerbahçe'liler üzülmemeli ...
 

Volkan, yenilen golde de topa böyle çıksaydı, o golü yemezdi.


Ne yazık ki, Lille maçından önce Fenerbahçe'de, tarihinde olmadığı kadar çok sakat ve cezalı futbolcusu vardı. Sol tarafta Santos cezalı, Uğur sakat, sağ tarafta ise Topuz ve Özer sakat, Deived ise uzun süren sakatlığı nedeniyle maç eksikliği vardı. Defans göbeğinde ise Lugano sakat, orta sahada ise Cristian'ın hafif sakatlığı vardı. Üstüne birde ilk yarı sonunda Carlos ve Kazım gibi etkili iki oyuncunun ayrılmasını, gönderilmesini eklerseniz eksiklerin önemi iyice ortaya çıkar.

Buna rağmen sahaya çıkan takım çok iyi mücadele etti, Emre'nin golüyle 1-0 öne geçti. İkinci yarı ise skoru koruma çabası içinde daha defans bir oyun oynadı. Ancak, yine bir Fenerbahçe klasikliği gerçekleşti. Bilica 85 de faul yaptı, ceza sahası içine yapılan orta sonucunda, defansın yerleşim hatası (buna akıl eksikliğide diyebiliriz) ve yine klasik Volkan tutukluğu (akılsızlığı) ile çok çok basit ve aptalca bir kafa golu geldi ve tur gitti.

Son 7 resmi maçta Fenerbahçe bir galibiyet aldı, 3 beraberlik ve 3 yenilgi ve ancak 1 galibiyet aldı. Toplam 12 gol yedi. Avrupadan elendi ve ligde 7 puan kaybetti.Bu bir form düşüklüğü, şansızlık değil tam bir yıkımdır.

Bunun nedeni doğru ve akıllı olmayan teknik yönetim ve futbolcu tercihleridir. Yani, yönetim yanlış tercihler, transferler yapmıştır. Bu nedenle, önümüzdeki ve sonraki yıllarda başarılı olmak için teknik adam ve futbolcu tercihlerinde daha planlı ve akıllı davranmak zorundalar.

Daum, yeterli teknik altyapısı ve prensipleri olan bir hoca olmasına rağmen maalesef uyumlu bir takım yaratma konusunda kişilik zaafları olan bir hocadır. En kötüsüde, işler iyi giderken herşeye hakim bir hoca gibi görünüm vermesine rağmen, kötü sonuçlar alındığında çok hızlı bozulan, bocalıyan, motivasyonu düşen bir kişilik yapısana sahip olması. Son maçlarda, kameralar Daum'u gösterdiğinde ne kadar şaşkın, üzgün ve çaresiz olduğu, duruşundan ve yüz ifadesinden kolayca anlaşılabilir.

Fenerbahçe sezon sonunda Daum yerine, hırslı, mücadeleci, oyunu okumasını bilen ve takım uyumu sağlayabilen bir teknik direktör bulmak zorundadır. Bu sene FB şampiyon olsa bile gönderilmelidir. Çünkü, Daum, Fenerbahçe'yi avrupada başarılı olabilecek üst düzey bir takım yapamaz.

Ayrıca, Volkan ile rekabet edebilecek kaliteli bir kaleci alınması şarttır. Volkan Demirel, üstün fiziği ve yeteneklerine rağmen oyun takip ve konsantrasyon sorunu var ve bu FB ye çok zarar vermektedir. Volkan Babacan, önemli kaleci yeteneğine sahip olmasına rağmen BJK kupa finali ve Tokat maçlarında uzaktan yediği goller nedeniyle şansını iyi kullanamadı.

Bilica, güçlü ve tekniği iyi olmasına rağmen, takım oyun disiplini yok. Bu nedenle seneye mutlaka topu oyuna iyi sokabilen, kademe hatası yapmayan çok kaliteli bir stoper alınmalıdır. Böylece, kafa toplarında etkili, güçlü ve mücadeleci Lugano ile birlikte ikili stoper uyumu sağlanmalıdır.

Futbolcular konusunda ise akıllı, güçlü, mücadeleci ve takım oyunu oynayabilen karaktere sahip oyuncular seçilmelidir. Mevcut futbolcuların değerlendirmesini ilerki bir yazıda yapmayı düşünüyorum. Ancak, şimdilik özellikle Semih ve Özer'in fizik güç ve kondüsyonlarını çok hızlı arttırmalaları gerektiğini söyleyebilirim. Ayrıca Deivid, mutlaka takıma kazandırılmalıdır.

Sonuç olarak, Fenerbahçeliler Lille'e basit bir gol ile elendikleri için üzülmemelidir. Zaten, bir sonraki turda Liverpool'un olması ve zorlu maçlar FB yi yoracak ve lig konsantrasyonunu etkileyecekti. Ve zaten yukarıda bahsettiğim nedenlerle güçlü akıllı bir kadro oluşturmadan Avrupa'da çok yukarılara gelmek mümkün değil.

Fenerbahçe, bu yıl için şampiyonluğu ve özlenen kupa'yı almayı hedeflemelidir.

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..