- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Yoğurdun Faydaları

• Lezzetle yenmesinin yanı sıra tedavi edici olarak da kullanılan yoğurt, sütün bütün hususiyetlerine sahip bir gıda maddesidir.
• Hiç mikrop barındırmayan bir kaç yiyecek maddesinden birisi de yoğurttur.
• Yoğurt, kalp hastalığının başlıca sebebi olan kolesterolün kandaki seviyesini düşürür. Mikrobik sarılıkta antibiyotik gibi iş görür. Alerjik reaksiyonları azaltır. Büyüme ve gelişmeyi teşvik eder.
• Kanserin teşekkülünü geciktirir.
• Bir başka hassası da vücudu temizlemesidir. Zehirlenme tehlikesi olan işlerde çalışanlara bu yüzden bol yoğurt verilir.
• Çeşitli bağırsak bozukluklarında yoğurt çok faydalıdır, bağırsakları dezenfekte eder.
• Yoğurt ekşimiş olmamalı, yoğurdu suyu ile birlikte yemelidir. Zira hazım organlarının çalışmasına yarayan B vitaminleri yoğurdun suyuna geçer. Bu bakımdan süzme yoğurtların hazmı zor olur.
• Yoğurdu devamlı yemeye lüzum yoktur. Bilhassa ekşi yoğurtlar ve kaymaklı yoğurtlar fazla yenirse zarar verebilir. Günde 200 gram yeterlidir. Devamlı yoğurt yenmemelidir.
• Yoğurdun gıda değeri sütün aynısı olduğu için, hastalara süt yerine taze yoğurt vermek daha faydalı olur.
Sayfamı Ziyaret Etmek İçin Tıklayınız