Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '21

 
Kategori
Spor
 

Yokluk İçinde 3 Puan

 

Antalyaspor karşılaşması öncesinde Fenerbahçe'de 5 önemli eksik var. Yakın zamanda takımdan ayrılan kilit oyuncular da cabası. Vitor Pereira'nın 38 haftalık uzun maç maratonunda (Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi karşılaşmaları da dahil) ne kadar zorluklar yaşayacağı daha şimdiden belli. Tabi transfer döneminin bitimine gün gün yaklaşılırken ihtiyaç duyulan bölgelere nokta atışı isimler daha da gecikirse. 

Ama giden, gönderilen isimlerden sonra iyice daralan oyuncu kadrosu dahi, Vitor Pereira için alt kadrolardan daha nice genç isimleri keşfedip, oynatabilmesi açısından iyi bir fırsat oluşturdu. Pereira'nın genç ve tecrübesiz de olsa, hazır olan her oyuncuya formayı verme adaletinin sonuçlarını ilk önce HJK Helsinki karşılaşmasında gördük. Pereira'nın hem adaleti hem de cesareti, Muhammed Gümüşkaya isimli daha 20 yaşında umut vaadeden bir oyuncunun parlamasının önünü açmış oldu. Muhammed için, kendindeki gelişmeyi farkedenin ve O'nu hem de bir Avrupa Kupası karşılaşmasında oynatanın; Vitor Pereira gibi uluslararası kariyere sahip bir hoca olmasını, Muhammed adına bir şans olduğunu da ayrıca belirtmek istiyorum. 

Antalyaspor maçına gelince. Perşembeden pazara aslında pek bir değişiklik olmadı Fenerbahçe'de. Bu karşılaşmanın parlayan oyuncusu da, daha 16 yaşındaki Arda Güler oldu. Genç oyuncu karşılaşmanın 89. dakikasında yaptığı asistle, o dakikaya dek inatla direnen sert Antalyaspor defansını yıkan golün aktörlerinden oldu. 89. dakikada gelişen hücumda, sol kanatta Enner Valencia'nın pasıyla topu alan genç oyuncu; ceza sahasının hemen önünde topu Miha Zajc'a aktardı. Miha Zajc da düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, Fenerbahçe'yi, Antalyaspor karşısında öne geçiren golü attı.

Mesut Özil'in, Fenerbahçe için ne denli önemli bir oyuncu olduğu, belki de bu sezon daha iyi anlaşılacak. Ligin ilk haftasında Adana Demir Spor deplasmanında attığı golle sarı lacivertli ekibe 3 puanı getiren Alman yıldız, 64. dakikada Bright Osayi Samuel'in yerine oyuna dahil olduğu Antalyaspor maçının uzatma dakikalarında Fenerbahçe yarı sahasından aldığı topu, rakip ceza sahası önünde uygun durumdaki Valencia'ya aktararak, karşılaşmanın sonucunu Fenerbahçe lehine 2-0 olarak tescilleyen golün hazırlayıcısı oldu.

Sarı lacivertli formayla ilk maçına çıkan, karşılaşmanın 87. dakikasında yerini genç oyuncu Arda Güler'e bırakan yeni transfer Güney Koreli Kim Min-Jae, oyunda kaldığı süre boyunca ilerisi için umut veren bir görüntü verdi. Zorlu İstanbul deplasmanında yine de 3 puanı arayan Akdeniz ekibinin tehdit edici hücumlarına karşı hamleleri yerindeydi.

Dün akşamın bir özeti. Takım kadrosundaki eksikler, bambaşka yeteneklerin fark edilmesini sağladı ve onların katkısıyla Fenerbahçe 3 puanı aldı. Helsinki ve Antalyaspor karşılaşmaları Fenerbahçe için milat, Pereira içinse bir mesajdır aslında. Takım kadrosunda eksik diye bir şey yok. Hatta zenginlik ve kalite var. Yeter ki teknik direktör, doğru kadroyu, doğru taktikle sahaya sürsün ve başarılı sonuçlar alsın.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..