Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '13

 
Kategori
Dünya
 

Yoksa siz hala, Amerika ile İsrail'i, ayrı devletler sananlardan mısınız?

Yoksa siz hala, Amerika ile İsrail'i, ayrı devletler sananlardan mısınız?
 

Amerika ile İsrail'i iki ayrı devlet sanmak, en hafif deyimiyle, siyasi aymazlıktır.


Yoksa siz hala, Amerika ile İsrail'i, ayrı ayrı devletler sananlardan mısınız? Peki nedir bu ayrı görmenizin, en akılcı nedenleri?

- Ortadoğu politikaları mı çelişiyor bu ülkelerin yoksa Arap ve İslam ülkelerine, egemeni olduklarını düşündükleri coğrafyalara bakış açıları mı yoksa?

- İsrail de, Amerika da kendilerinin yaptığı hiçbir şeyin hesabını vermezken Dünyaya; dünyada olup biten her şeyin hesabını hem de tek tek sormuyorlar mı tüm dünya halklarına?

- Dünyaya, merkez bankasının bastığı paraları Amerikan Doları olarak satan Washington'la, dünyanın para babası, ekonomileri borç batağında olan ülkelerin, kimi zaman gizli ortağı, kimi zaman da merhamet nedir bilmez, en acımasız tefecisi olan Telaviv, aynı yol ve yöntemlerle dize getirmez mi en amansız rakiplerini peki?

- Amerika devletinin de, İsrail'in de bilinçaltı ve üstü düşmanları ayakta tutmaz mı her iki devleti de?

- Savaş politikaları da, paraya ve güce olan yaklaşımları da birbirleriyle karbon kopya aynı özellikleri taşımaz mı her iki ülke için de?

- Her iki ülkenin petrol haritaları da, güvenlik çizgileri de aynı coğrafyalardaki birbirinin ikizi topraklardan geçmez mi?

- Amerika ile savaşmayı göze alabilen bir devlet, İsrail'in süprizlerine, İsrail'in karşısına dikilenlerse, Amerika'dan yiyecekleri kontra yumruklara karşı kendilerini her an hazır tutmak zorunda değiller mi?

- Dünyada Amerika ve İsrail kadar uluslararası anlaşmaları ve dünya kamuoylarını hiçe sayan, tek başına uluslararası kural koyan, tek başına uluslararası kuralları yıkan bir tek örnek devlet daha var mı?

- Antisemitizm = Anti Amerikancılıktır dersem, acaba haksız sayılır, yersiz bir benzetme yapmış olur muyum? Hiç sanmıyorum.

- Amerikayı da İsrail'i de temel de iki aynı temel güçleri, askeri kudretleri ve ekonomik derinlik ve oyun bilgileri ayakta tutmuyor mu?

- Peki dünya üzerinde, aynı soydan gelen farklı ülkeler de dahil olmak üzere, birbirleriyle bu kadar benzeşen, aralarında isim, bayrak, başkent gibi simgesel farklılıklar dışında hiçbir ayrım bulumayan başkaca iki devlet var mı?

" Var! " diyorsanız, mesele yok; ama " Yok! " diyorsanız, Amerika ile İsrail'i iki ayrı devletmiş gibi düşünüp boşa kafa patlatmanın, yok yere düşünce üretmenin bir hükmü, bir anlamı kalır mı?

Sizi bilemem ama... Bence Amerika ve İsrail'i iki ayrı devlet olarak düşünmenin zerrece bir hükmü de, anlamı da yok! Çünkü Amerika ile İsrail'i iki ayrı devlet olarak görebilmem için, bir tane bile akılcı siyasi neden bulamıyorum ben...

Çünkü benim gözümde, dünya durdukça, Amerika = İsrail demek.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..