Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '13

 
Kategori
Astroloji
 

Yükseleni ikizler olan yengeç kadını: Yarı Armut Yarı Elma, biraz da utangaç Shakira

Yükseleni İkizler olan Yengeç kadını, çok kendine has bir kadındır. İletişimi genellikle duygusal ve subjektif yaşayan Yengeç burcu ile iletişim burcu İkizler bir araya gelince, Yengeç gibi o kadar da kabuğuna çekilmeyen; ya da en azından kabuğundan çıkınca "ööfff sıkıldım." diyen bir kabak çiçeği  ile  karşılabilirsiniz. Yengeç'in bu türü, malum dünyaya çok uygundur.

İkizler yükselenli Yengeç, üstündeki utangaçlığını biraz atmıştır. Yengeç'in aşırı duygusallığının İkizler'in el verdiği ölçüde törpülenmiş halidir. Ancak İkizler duygusuz mudur? Hayır. Aslında her insan kendine münhasırdır. Çünkü her İkizler'in de bir yükseleni ve doğum haritasında onlarca astrolojik çeşitlilik yaratan kıstasları vardır.

Neyse,Yengeç İkizler'i, kendisini bazen aptal hissedecek kadar fedakarlık yapma huyunu abartmaz. Sapına kadar Yengeç olan kombinasyonlardan biraz daha farklıdır. Mesela, Yengeçlik damarı kabarmadığı zamanlarda alınganlık yapmayabilir. Daha dışa dönüktür. Bu karışımı anlamak daha zordur. Hayatla barışıktır. Bir Yengeç kadınının sadelikten şıklık yaratma, ya da kendine yakıştırdığı kokoşluk çizgisini biraz farklı yaşayabilir. Koyu pembe rujunu florasan pembeye, eskitilmiş kotunu parça parça hırpani kota, dümdüz kahverengi saçlarını aniden incecik permaya çeviren bir Yengeç ile karşılaşırsanız bu kadının yükseleni İkizler olabilir. O da lanet kabuğuna çekilip, sandığına girip, sandığın kapağını gözyaşları içinde ağlayarak kapattığı anlarda pişman olacaktır. Ancak, yükseleni İkizler olduğu için bu değişikliklere en azından bir an için cesareti vardır.

Bu kadına değişik günlerde bakıp, "Fesüphanallah" demeniz iyice olasıdır.

Her Yengeç kadınının kendisini istiridye içindeki iri inci tanesine benzettiğini anlamak, Yengeç'in genel felsefesini anlamak demektir.  Ancak, yükselenlerin değişikliği ile birlikte Yengeç'in çeşitleri; rengi griden pembeye, beyazdan sarımtrak olana, kendini kabuğundan çıkarmayanla sık sık kabuğu aralayıp nefes alana kadar koca bir yelpazede değişecektir.

Yükseleni İkizler olan Yengeç, gerçekten tembel olabilir. Eli de klasik Yengeç gibi tutumlu olmayabilir. Ya da şöyle söylemek daha doğru olacaktır ki temizlikçi kadına verecek parası her zaman vardır. Yeter ki o rahat etsin.

Her Yengeç'in kenarında köşesinde bir miktar birikimi muhakkak vardır. Bunun iyice bilinmesi gerekir. Ancak bu kadının bir kuruşu eksiktir.

Bu kadın, klasik bir ev kuşu asla değildir. Yengeç burcu, aslında ev burcu olarak bilinmesine rağmen gizli gezentilerdendir. Ancak, İkizler işin içine girince, gezi sayısı biraz artacak; dolayısıyla saklamak da daha zor olacaktır.  Suratsız bir gününde onu gezmeye davet ederseniz , buna  da kızabilir.

Hem Yengeç olup da, hem düğünlerde Shakira kemerini kalçasına bağlayan, "Ohh, yandan,yandannn" diyen bir Yengeç varsa bu yükselen İkizler olabilir. Hele bir de ara sıra parmak şıklatıyorsa kesin yükselen İkizlerdir. Sakın ola ki bir sonraki düğünde de aynı şekilde davranacağını zannedip, onu oynamaya falan kaldırmayın. Çünkü, o gün hanım hanımcık gününde olup size çok kızabilir. O halde de doğru "Sandık, gözyaşı, kapak kapandı." yapabilir. Amacınız kötü değilse de o alınabilir. Ne de olsa Yengeç'tir ve o kadar da İkizler değildir.

Bazı konularda kararsızlık yapıp duran Yengeç'e, ikizyüzlü demeyelim de sürekli fikir değiştirip duran İkizler'i koyarsak,  bazen karar vermeye çalışmaktan göbeği çatlayan bir kadınla karşılaşabilirsiniz. Mesela böyle bir durum, kardeşinin sünnet düğününde kırmızı mı mavi mi , sırt dekolteli mi göğüs dekolteli mi, uzun mu kısa mı abiye giyeceği belli olmayan Yengeç'in diz boyu beyaz bir elbise giymesi ile son bulabilir.

Kısacası yükseleni İkizler olan Yengeç'i anlamak da anlatmak da zordur.

Ve sanırım hayalimizde yarısı elma yarısı armut olan ve dünyada eşi benzeri görülmemiş bir meyve canlanması normaldir.

O meyvenin içindense muhakkak güzel bir inci çıkacaktır.

Not: Merve Sedef Onur'un kendi kalemindendir, alıntı değildir.

 
Toplam blog
: 82
: 6114
Kayıt tarihi
: 20.05.12
 
 

Hukukçu bir anne.  Hayatta her şeyin kontrol edilemeyeceğini zor da olsa öğrendim.  Hayat, kısa b..