Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Yunan Gazete To Vima: Bizim de bir Erdoğanımız olsa

Yunan Gazete To Vima: Bizim de bir Erdoğanımız olsa
 

To Vima Gazetesi: Bizim de bir Erdoğan'ımız olsa


Artık alışılmış bir durum gibi görünüyor Yunan Gazetelerinin attığı bu manşetler ama bir yenisi daha gelmiş. To Vima Gazetesi “Keşke Bizim de Erdoğanımız olsa” demiş bu konuyu değerlendirmek istedim. Başbakan Erdoğan’ın geldiği sene Türkiye’nin ekonomik durumunu az çok yaşı elveren herkes hatırlıyordur. Yok, yani o günleri yaşayıp da unutmak elde değil. IMF ile neredeyse ayda bir anlaşma yapılıyor. Ekonomi büyük ölçüde küçülüyor. Tabiri caizse dilenecek duruma gelmişti Türkiye.  

Peki, bu 9 yılda ne değişti de kriz yaşayan ülkeler Erdoğan hayranlığını gizleyemiyor. Başbakan Erdoğan bu konuda sembol oluşturan bir lider oldu. Kötü günlerden nasıl çıkılacağını gösterdi. Gösterdi ama bu öyle öğrenilecek yapılacak bir şey değil. Zaten Erdoğan’da kimseden görmedi öğrenmedi bunu. Zekâsıyla yanındaki yardımcılarıyla halletti her şeyi. İlk geldiği zaman bir söz değişti Başbakanımız. “Bizden 3, 5 yıl bir şey beklemeyin” bu zaten başlı başına Türk siyasetinin alışmadığı bir üsluptu. Çünkü devleti batırıp seçime girmek zorunda olan partiler bile yeni girdiği seçimde ekonomik büyüme vaat ediyordu hem de hemen. Madem bu kadar becerikli idin niye bıraktım kardeşim demezler mi insana.  

Neyse sonuçta Türkiye karanlıktan aydınlığa çıkmaya başladı. Yapılan reformlar perde arkasıydı ama çok büyük işlerdi. Zekâ isteyen işlerdi. Yaptı ve oldu. Türkiye bugün dünyada büyüme rekoru kıran ülkeler arasına giriyor. Türkiye bugün parmakla gösterilen ülke oluyor. Türkiye bugün en ters olduğumuz ülkelerde bile yüceltiliyor. Ve Erdoğan bugün dünyada dik durmasıyla, ekonomik reformlarıyla hayran duyulan kişi oluyor. Erdoğan bugün herkesin ülkesinin başında olmasını istediği bir Başbakan oluyor. Eee kolay değil. ABD süper güçten, o ekonomik güçten düşüyor zayıflıyor ama Türkiye en dipten üste çıkıyor. Teşekkürler Türkiye Teşekkürler Başbakan Recep Tayip Erdoğan 

 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..