Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '14

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Yürüyüş yaratıcılık için harika neden

Yürüyüş yaratıcılık için harika neden
 

Parlak fikirler insanın aklına hemen gelmiyor... Bunu kabul edelim. Bir şey yazmak, iş için bir proje ya da sadece orijinal bir doğum günü hediyesi için bile kafa yorabiliyoruz. Ve kendimizi sıkışmış hissediyoruz.

Bu yaratıcı fikirler için bir çözüm bulmak kolay bir iş değildir, ancak Stanford Üniversitesi'nde bir grup araştırmacı, sadece bunu araştırmak için yola çıktı. Araştırmacılar, egzersiz ve yürümenin yaratıcılığı artırdığı fikri üzerinde durdu.

Deneyler yapıldı, testler uygulandı. Sonuçlar gösterdi ki, egzersiz ve yürümenin gerçekten yaratıcılıkta işe yaradığı gösterildi.

Bilim adamları, bir koşu bandı üzerinde yürüdükten sonra yaratıcılık testi sonucunu gözlemledi. Katılımcıların % 81’inde yaratılıcılığı yürüdükten sonra  % 60 oranında artış gösterdi. Katılımcılar birkaç dakika yürüdükten sonra yeni bir bakış açısı geliştirmesi daha kolaylaştığı ve farklı açıdan görme yeteneğinin arttığı gözlemlendi.

Bu araştırma, ilginç ve yaratıcı bir fikre ihtiyaç duyan herkes için hemen uygulanabilir.

1.. Kısa bir yürüyüşe çıkarak yaratıcılığınızı artırabilirsiniz.

2.. Açık havada yürümek çok daha iyidir.

3.. Eğer yürüyüş sonrasında yaratıcı bir fikre aklınıza gelmediyse, denemekten vazgeçmeyin. Düşüncelerinizi boşaltın ve yürüyün.

5.. Sadece dışarıda olmak ilham tetiklemek için yeterli değildir, aslında yaratıcılık için yol yürümek gerekiyor.

Yürümeyi deneyin. Yürümek, sadece yaratıcılık için değil ayrıca en kolay egzersiz yollarından biri. Aynı zamanda en fazla faydalı olanlardan. Yürürken derin düşüncelere dalabilir hatta hiçbir şey düşünmeyebilirsiniz de. Bir arkadaşınızla çene çalabilir, köpeğinizi dolaştırabilir veya radyo dinleyebilirsiniz. Bir spor salonuna üye olmaya veya bir antrenöre ihtiyacınız yok. Sadece bir rota belirleyin ve o yolu yürüyün. Yumuşak, hafif, basit. Bundan iyisi can sağlığı!

http://filgunluk.blogspot.com.tr/

 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..