Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Yusuf, Yusuf....

Yusuf, Yusuf....
 

www.milliyet.com.tr


Türkiye kendisine göre oldukça zayıf kadroya sahip takımlar karşısında kazanamama geleneğini sürdürüyor.

Milli takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in maşı ikiye katlarken, milli takıma kazandırdığı puanlar azalmaya devam ediyor. Milliyet Gazetesinin haberine göre maaşı ikiye katlanan Terim'in istikrarsız takımı umulmadık puanlar bırakmaya devam ediyor.

Estonya rakibe yakın markaj yapmaktan başka hiçbir şey yapamayan bir takım. Disiplinli dirençliler, çok koşuyorlar fakat bunlar Türk Milli takımından puan almaya yetecek özellikler değil. Estonya biraz akıllı olsa ve kontraya çıkarken kullandıkları uzun topları iyi değerlendirebilse galip gelmeleri sürpriz olmazdı.

Millilerin ise Estonya gibi bir takıma puan kaptırmış olması her yönüyle eleştiriye açık bence. Ve mazereti olmayan bir skor bu. Futbol kalitesi ve mantelitesi olarak rakibinden oldukça üstün olan Türkiye'nin sahadan galip ayrılması gerekirdi. Terim'in sahaya daha cesur bir kadro ile çıkması lazımdı. Nuri'nin yerine Yusufla başlayabilirdi. Zaten Yusuf oyuna girdikten sonra ilerde daha organize ataklar geliştirdik ve pozisyon zenginliği arttı. Tek forvet yerine iki forvette erken gol bulup kildi açmamızı sağlayabilirdi. Nedense öne geçip oyunu tutma anlayışı yerine işimizi hep son dakikalara bırakıyoruz. Türk huyu işte !

Türk huyu bu kez son anda kazanmamızı sağlayamadı artık işimizi sağlama alma vakti gelmedi mi?

Fatih Terim öndeliğinde EURO 2008'de biraz da şansımızın yardımıyla ilk dörde kalmayı başarmıştık. Fakat 2010 dünya kupası için neredeyse hiç avantajımız kalmadı. İçerde yenmemiz gereken Belçika'ya puan kaptırdık. Ardından zar zor bir Bosna galibiyeti. Ve şimdi Estonya gibi bir takımla berabere kaldık. Yani puansız bir takımı yenemedik ve İspanya her geçen gün farkı açmaya devam ediyor. Grupta kalan maçlara baktığımızda Türkiye'nin grup lideri olabilmesi için İspanya'dan en az dört puan, Bosna ve belçika deplasmanlarından birinden galibiyet ve diğer maçların tamamını kayıpsız geçmesi gerek. Çünkü İspanya'nın durumu son derece iyi ve moralliler, grubun plase takımlarından Belçika'yı deplasmanda zor da olsa yenmeyi başardılar. En iyi ikinciler arasına kalmamız için performansımızı artırmamız gerek. Bu şekilde dünya kupası hayal olur!

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..