Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz Gençleştirme İle Kışın Yıpratıcı Etkilerinden Kurtulun

Yüz Gençleştirme İle Kışın Yıpratıcı Etkilerinden Kurtulun
 

Günümüzde “yüz gençleştirme” ile daha genç bir görünüme sahip olabilirsiniz.
 
Daha sağlıklı ve genç bir cilde kavuşmak günümüzde kadın erkek herkesin isteğidir. Kişinin ihtiyacına göre hem cerrahi hem cerrahi olmayan işlemlerle yapılabilen yüz gençleştirmeden fayda gören kişiler günlük hayatta daha mutlu olduklarını, iş hayatında ve özel hayatlarında daha özgüvenli hissettiklerini belirtmektedirler.
 
Güneş lekeleri, akne izleri, yaşlanmayla oluşan ince kırışıklıklar, yüz ve boyundaki deri gevşemeleri, göz altı oluğunun belirginleşmesi, göz kenarı, alın, kaş arası ve dudak çevresi kırışıklıkları yüz gençleştirme ve yüz cildi yenileme yöntemleriyle tedavi edilebilirler. 
 
Çene kenarı sarkmaları, orta yüz sarkmaları, kas gevşemeleriyle ve yağ dokusu artışıyla seyreden boyun sarkmaları ise yaşlanmaya bağlı olan etkilerdir, cilt yenilemeden ziyade cerrahi yüz gençleştirmeyle tedavi edilirler.
 
Yüz gençleştirme ile yüz cildini yenileme arasında ne gibi farklar vardır?
 
Yüz gençleştirme, hem yüz cildine hem de deri altındaki kas, ve kasları örten fasya sistemine yönelik cerrahileri yaparak daha genç bir görünüme kavuşmayı hedefler. Cerrahi olmayan ve son dönemde kullanılmaya başlanan ultrason enerjisiyle deri altı kollajenin sıkılaştırılması ve yeni kollajen indüksiyonuyla da belli bir hasta grubunda iyi sonuç almak mümkündür.
 
Yüz cildinin yenilenmesi ise sadece derinin yüzeysel tabakasının kimyasal maddelerle veya lazerlerle soyulması işlemidir. Bu sayede deri yüzeyindeki lekeler, akne izleri, ince kırışıklıklar ve düzensizliklerden kurtulmaya yarar. Ancak yaşlanmayla oluşan sarkmalara etkisi sınırlıdır.
 
Kimler cilt yenileme yaptırabilir?
 
Fiziksel olarak sağlıklı olan, tıbben cerrahi müdahale geçirmesinde bir sakınca olmayan herkes ameliyatla cilt gençleştirme adayı olabilir. Cerrahi gerektirmeyen müdahalelerin çoğunda bölgesel anestetik kremler kullanıldığından, bunların kullanılmasında sakınca olmayan ve tıbbi bir engelleyici durumu olmayan herkes cilt yenileme adayı olabilir.
 
Yüz gençleştirme nasıl yapılır ve ne kadar sürer?
 
Cerrahi gerektirmeyen işlemlerin hemen hepsi ofis şartlarında gerçekleştirilebilir. Lazer, dermabrazyon ve derin kimyasal peelinglerde kızarıklık veya kabuklanmanın geçmesi bir hafta kadar alabilir. Botox, dolgu, PRP ve demaroller gibi yöntemlerle yüz gençleştirmede kişiler ertesi gün işlerine devam edebilirler. Ulterapi ve termaj gibi yöntemler bir miktar ağrılı olduklarından sedasyon veya genel anestezi gerektirebilir.
 
Cerrahi müdahaleler ise ameliyat sonrası bir veya birkaç hafta dinlenme süresi gerektirir.
 
Yüz gençleştirmede kullanılan yöntemler hangileridir?
 
Bu yöntemler cerrahi ve cerrahi olmayan şeklinde ikiye ayrılabilir.
 
Cerrahi yöntemler:
 
Üst yüz bölgesi için alt ve üst göz kapağı ameliyatları, şakak ve kaş kaldırma
 
Yanak ve çene kenarları için orta yüz germe ve klasik yüz germe
 
Boyun ve çene konturu için boyun germe, orta yüz ve klasik yüz germe ameliyatları uygulanır.
 
Birçok hastada bunlar kombine edilerek kullanılabilir. Yüz germe gibi cerrahi müdahalelerin bazılarını lazerlerle yüz cildinin yenilemeye yönelik işlemlerle kombine etmek mümkündür.
 
Cerrahi olmayan yöntemler:
 
Bu yöntemler yaşlanma etkilerinin veya güneş ve başka kimyasalların yüzdeki etkilerinin günlük kullanılan bakım kremleriyle giderilemediği kişiler içindir. Çoğunlukla lokal anesteziyle yapılır. Hangi yöntemin kullanılacağına hastanın ihtiyacına göre karar verilir.
 
1- Lazerler
 
a) Ablatif, yani derinin yüzeyel tabakasını tamamen soyan lazerler.
 
b) Nonablatif yani deriyi soymadan, küçük delikler açarak sağlam kalan kollajenin büzüşerek deriyi yenilemeysini tetikleyen, cildi sıkılaştıran lazerler.
 
2- Dermabrazyon
 
Dönen elektrikli bir törpüleme cihazıyla deriyi soyma işlemi
 
3- Kimyasal peeling
 
Glikolik asit, trikloroasetik asit (TCA), fenol gibi asitlerlerin çeşitli konsantrasyonda kullanımıyla deriyi soyma işlemi.
 
4-Dermaroller (mikro iğneleme yöntemi)
 
Çok sayıda ince iğnesi olan bir aletle yüz ve boyun derisinde mikro hasar oluşturarak kollajen üretimini tetikler. PRP (trombositten zengin plazma) veya mezoterapi ajanlarıyla kombine kullanılabilir
 
5- PRP (trombositten zengin plazma)
 
Önkoldaki toplardamardan 10-20 cc kadar kan alınarak pıhtılaşma hücrelerinin ayrıştırılmasıyla elde edilen içeriğin yüz derisi altına çok küçük iğnelerle verilmesi işlemi. Dermaroller ile kombine kullanılabilir.
 
6- Botox
 
Alın, göz kenarı, kaş arası , dudak üstü ve alt köşesi gibi bölgelerdeki kırışıkları botulinum toksini enjekte ederek 3-5 ay kadar geçici olarak giderme işlemidir.
 
7- Dolgu
 
Şakak, yanak, yanak- burun arası oluk, gözyaşı oluğu, çene kenarı ve ucu gibi bölgelerdeki volüm eksikliğini hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleriyle tamamlama işlemidir
 
8- Ulterapi
 
Ultrason enerjisi kullanılarak deri altındaki kollajenin sıkılaşması işlemidir. Boyun ve alt yüzdeki deri gevşekliklerinde kullanılır. Cerrahi gibi bir sonuç olmasa da sıkılaşma sağlar.
 
9- Termaj
 
Radyofrekansla deri sıkılaşmasının sağlandığı bir yöntemdir. Özellikle boyun ve alt yüze etkilidir. Ağrılı bir uygulama olduğundan sedasyon veya genel anestezi altında yapılması tercih edilir. Deri altında 20mm'ye kadar derinliğe inebilen bir skılaşma sağlar. Cerrahi olmayan yüz ve boyun gençleştirme işlemleri arasında oldukça etili bir yöntemdir.
 
Yüz gençleştirme kalıcı mıdır?
 
Cerrahi tedavilerin çoğunun ortalama 10 sene kalıcılığı vardır. Ancak, dermabrazyon, lazer ile soyma veya kimyasal soyma işlemlerinin hastanın ihtiyacına göre tekrarlanması gerekebilir. Ulterapi ve termaj ise genellikle 3 er ay ara ile 2 seans olarak önerilmektedir.
 
 
Toplam blog
: 27
: 84
Kayıt tarihi
: 22.02.17
 
 

Dr. Çiğdem Ünal 1975'te İstanbul'da doğdu. Üsküdar Amerikan Lisesi'ni bitirdiken sonra, tıp eğiti..