Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '08

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüz germe ameliyatları

Yüz germe ameliyatları
 

İnsanlar yaşlandıkça yerçekiminin etkisi, güneş ışınlarına maruz kalma ve günlük hayatın stresi yüzlerinden okunabilir. Burun ve ağız arasında derin çizgiler oluşup çene hattı gevşek ve sarkık hale gelir ve boyunda yağ birikintileri ve katlantılar oluşur.

Yüz germe işlemi (teknik terim olarak “face lift” ya da “rhytidectomy”) bu yaşlanma sürecini engelleyemez. Yüz germe ameliyatının yaptığı iş fazlalık yağ doksunun alınması, deri altındaki kasların, boyun ve yüz derisinin germe işlemi yoluyla “saatin geriye alınması” olarak açıklanabilir. Yüz germe ameliyatı tek başına yapılabileceği gibi alın germe, göz kapağı estetiği ya da burun estetiği operasyonları ile birlikte de yapılabilir.

Yüz germe ameliyatı düşünüyorsanız, bu bölüm germe işlemi hakkında kabaca bilgi verecek ve sonuç hakkındaki beklentilerinizi karşılayacaktır. Unutulmamalıdır ki, kişiden kişiye özellikler değişiklik göstereceğinden ve her ameliyat kişiye göre planlandığından bu bölüm doğal olarak tüm sorularınızı cevaplayamayacaktır. Yüz germe işlemi hakkında anlayamadığınız ya da merak ettiğiniz konuda estetik cerrahınıza soru sormaktan çekinmeyiniz!.

Yüz germe ameliyatı için en uygun adaylar…

Yüz germe ameliyatı için en uygun adaylar; yüz ve boyun derileri sarkmaya başlamış ancak deri elastikiyeti yerinde olan, güçlü ve iyi şekilli yüz kemik yapısına sahip erkek ve kadınlardır. Yüz germe ameliyatı uygulanan hastaların çoğunun 40 ila 60 yaşları arasında olmasına rağmen, 70’lerinde ve hatta 80’lerinde olan kişilere de bu ameliyat başarıyla yapılabilir.

Yüz germe ameliyatı size daha genç ve taze bir görünüm vermekle beraber kendinize olan güveninizin artmasını da sağlar. Ancak bu germe ameliyatı size tamamen değişmiş bir görünüm veremeyeceği gibi sağlık durumuzda ya da vücudun gençleşmesine katkıda bulunamaz. Yüz germe ameliyatına karar vermeden önce beklentilerinizi değerlendirip gerçekçi isteklerde bulunmalısınız.

Tüm ameliyatlar bazı belirsizlikler ve riskler taşır…

Yüz germe ameliyatında da diğer ameliyatlarda görülebilecek anestezi komplikasyonları çok nadir olsa da görülebilmektedir.

Yüz germe sonrası görülebilecek komplikasyonlar, hematoma (estetik cerrah tarafından çıkartılması gereken deri altı dokuda kan toplanması), mimik kaslarının hareketini sağlayan sinirlerin hasarı (genellikle geçici), enfeksiyon, yara hattı sorunları, ve anestezik maddelere karşı reaksiyon olarak sıralanabilir. Kötü yara iyileşmesi en çok sigara içen kişileri etkiler.

Bahsedilen bu riskler, estetik cerrahınızın germe ameliyatı öncesi ve sonrası size vereceği önerileri sıkıca takip etmenizle minimuma iner.

Ameliyatınızın Planlanması…

Yüz germe ameliyatları kişinin kendisine göre planlanan bir işlemdir. Estetik cerrahınız ilk muayene esnasında yüz deriniz ve altındaki kemikler olmak üzere tüm yüzünüzü dikkatlice inceleyecek ve yüz germe ameliyatı olmada ki amacınız ve beklentileriniz hakkında sizinle tartışacaktır.

Estetik cerrahınızın kontrol altına alınamamış yüksek tansiyon, kan pıhtılaşmasında bozukluk ya da yara izlerinin kötü kalması gibi ameliyat öncesi ve sonrasında problem yaratacak durumlar hakkında sizi soruşturması gerekmektedir. Estetik cerrahınızı sigara içip içmediğiniz ya da aspirin gibi kanamayı arttıran ilaçlardan alıp almadığınız konusunda bilgilendirmeyi unutmayınız.

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..