Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '17

 
Kategori
Deneme
 

Yüz yüze konuşmakla telefonda konuşmak arasında ne fark var?

Yüz yüze konuşmakla telefonda konuşmak arasında ne fark var?
 

“Bunlar telefonda konuşulacak konular değil” sık sık duyduğumuz bir söz. Hani eğer telefonda değil de yüz yüze söylerseniz başka bir şey mi söylüyorsunuz yoksa başka şekilde mi söylüyorsunuz? Aynı şeyleri söylüyorsanız neden telefonda söylenmiyor?

İnsanları her zaman bir araya gelmeleri mümkün olmayabilir ki öyle zaten. Üstelik bana göre telefon da yüz yüze sayılır, sonuçta sevişmiyor konuşuyorsun!

Yani bence bu konu abartılıyor… Yüz yüze söylediğimiz şeyleri telefonla da söyleyebiliriz. Hatta yüz yüze konuşmanın zorluğu (bazı şeyleri insanların yüzüne söyleyemezsin ama telefonda söyleyebilirsin) nedeniyle telefonda konuşmak daha mantıklı.

Bu durumda “yüz yüze konuşalım” demenin arkasında başka şeyler aramak lazım… Yüz yüze bakışlarınla korkutup tehdit edeceksin,  belki yalanlarınla kandırıp ikna edeceksin gibi.

İki sorun var… Başkaları duyar ya da gerçek konuştuğun o değildir… Duymak isteyen yüz yüze konuşsan da duyar… Dinleyenin yanında başkaları olabilir… Birilerinin duymasını istemediğin şey zaten sorunludur; eroin anlaşması mı yapıyorsun…

Yani yüz yüze konuşalım diyenleri ben anlamıyorum… Telefonun bir ucunda sensin, diğer ucunda… O zaman telefon sadece bir şeyi haber verme, nasılsın iyi misin, geyik muhabbeti… Aşkınızı bile konuşamadığına göre…

Sonuçta, “Bunlar telefonda konuşulacak konular değil” diyenler haklı değil. Telefonla konuşma ile yüz yüze konuşma arasında hiçbir fark yoktur. Eğer tabii ki eroin anlaşması yapacaksanız ya da amacınız konuştuğunuz kimseyi kandırmaksa “Bunlar telefonda konuşulacak konular değil” dir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..