Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Zafere giden yol...

Küçücük yaşlardan "çakallığı", yalanı, istediği amaç uğruna birbirini ezmeyi, "sağ gösterip sol vurmayı" öğrenen bir nesil... Küçük kurtlar sofrası!..

Büyüdüğünde bu insanlardan ne beklenebilir ki? Tabi ki de istediği pozisyona gelebilmek için birbirlerinin yüzüne gülüp arkasından kuyusunu kazacaklar!

Daha fazlasını, daha iyisini, daha mükemmelini, daha gösterişlisini elde etmek için, sahip olduklarımıza karşı hissettiğimiz yetersizlik duygusunu, kalplerimizde ve akıllarımızda et yiyen bir bakteriye dönüştürerek, istediğimize ulaşmak için çemberin dışında da mücadele etmek fikrini sıradanlaştırdık ve vicdanlarımızı susturmak için, türlü bahanelerle, bize göre “güç” olan “kusurlarımızı” meşrulaştırdık.

Güç bağımlılığı, toplumda öne çıkma arzusu, takdir edilme ihtiyacı, kendini ispatlama gereksinimi ve aşağılık kompleksi, insanların hırslarını koyulaştırıp, gerçekte olmadıkları gibi görünmeye sevk ediyor hep. Zamanla büründükleri bu kişilik onların gerçek kimlikleri oluyor ve özdeki “insanı” kalplerinin en derin noktasına hapsediyorlar.

Zafere giden yollarda yaptığımız "her şey" mübah mıdır?.. Siyaset bilimci ve İtalyan düşünür  Niccola Machievelli  1513 yılında yazdığı Principle/Hükümdar adlı kitabında amaca giden her yolun mübah olduğunu savunmuş, siyasetin ahlaktan bağımsız yürütülmesi gerekliliğini ön plana çıkarmıştır. Machivelli’ye göre siyasette öncelik çıkarlardır ve bu amaca ulaşmak için, gerektiğinde, el etek öpülür, -mış gibi yapılır, sahte dostluklar kurulur ve bukalemun gibi ortamına göre renk değiştirilir. Bunlar ve bu davranışlar gibi gayri ahlaki ve illegal ne kadar davranış varsa hepsi mübah ve mecburidir.

Bu kimlikte asla doyum yok! Kanaat yok! Sabır yok! Olan sadece kararmış bir hırs ve güce olan bağımlılığın her geçen gün arttığı bir ruh hali…

Başarmak ve en tepe noktada olana ulaşmak pek tabii insanın gururunu okşayan, geniş imkanlar sunan; refah ve zenginlik içinde yaşamaya olanak tanıyan herkesin hayalini kurduğu bir son. Fakat, nasıl başardığımız, o tepeye nasıl tırmandığımızdır bizi asıl gururlandırması gereken.

Yoksa Machievelli’nin de dediği gibi; “Gayeye ulaşmak için her yol mübah” mı?

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 5627
Kayıt tarihi
: 03.01.14
 
 

Kişisel Gelişim Eğitmeniyim. Kurumsal ve Bireysel Marka Danışmanlığı hizmeti veriyorum. ..