Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Zaman tersine kuruluyor…

Zaman tersine kuruluyor…
 

10.05.2012

Belek Belediyesi, (DÜYADER) Dünya Yaşlılık Derneği ve İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) “marifet iltifata tabidir” görüşüyle ülkemizde ve dünyada hızla artan yaşlı nüfusa dikkat çekmek ve toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı perçinlemek amaçlı Dünya Yaşlılar gününe özel 29 Eylül’de Belek Beldesinde Uluslararası bir ödül töreni düzenleyecek. 

21. yüzyılda olmamız dolayısıyla alanlarında isim yapmış, çalışmalarıyla takdir toplayan siyasetten-kültüre, spordan-medyaya ve edebiyata dair 21 kişiye “Geleneksel Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar” ödülü verilecek.

Geçen yıl ödülümüze layık görülen Sayın Erez Eğilmez, bu yıl Belek’te bir ilke imza atacak. Ünlü koreograf büyük bir heyecanla çalışmalarına devam ediyor. Koreografinin adı  ise '' Kayıp Cennette Sonsuz Yaşamın Sırrı '' (secret of eternal lıfe ın heaven lost'')

Geçen Yıl Ayşe Egesoy’un, sunumlarını yaptığı töreni bu yıl ekranların sevilen sunucusu Vatan Şaşmaz yapacak.

29 Eylül’de yapılacak olan ödül töreninin bir başka özelliği ve farklılığı, Ekolojik Yaşam Çiftlikleri projesinin, temel atma törenini Belek’te gerçekleştiriliyor olacağı. Ekolojik Yaşam Çiftlikleri, ekolojik tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı bir çiftlik ortamında yaşlılarımızın (genç büyüklerimizin) isterlerse bu faaliyetlere katılabilecekleri, günlük yaşamlarında gereksinim duyacakları sosyal etkileşim için hazırlanan her türlü olanaklardan yararlanabilecekleri çevre ve insanlarla yalnızlık çekmeden bir arada yaşayabilecekleri bir ortamda yaşatma arzusu projenin ana temasını oluşturuyor. En önemlisi de kimsesiz çocukların yaz aylarında bu çiftliklerde, genç büyüklerle bir araya gelerek can yoldaşı olmaları. Kimsesiz çocuklara tecrübelerini aktarmaları ve birçok sosyal etkinliği beraber yürütmeleri… Bahçede doğa ile iç içe ektiklerini biçen, gücü yettiğince hayata katılan genç büyükler zamanı güzel ve keyifli geçirebileceklerdir.

Bir de sürpriz bir sanatçımız var. Şu anda ismini açıklayamadığımız sanatçımız; dünyada ve Türkiye’de Türk Müziğini aldığı klasik eğitim ile birleştirip, dünyaya tanıtan, insanları hem ruhen hem de mesleği gereği bedenen iyileştiren bir isim.  Uluslararası bir kanalda canlı olarak izlenecek törene 5 parçasıyla renk katacak ve aynı zamanda kendisine ödülü verilecek.

Başımızın, gönlümüzün baş tacı büyüklerimize özel hazırlanan Ödüle uygun görülen isimlerin bazıları belli oldu. Bu sene ödül alacaklar listesinde ilk ismi açıklanan;  komitenin ilk adayı ve görüşmelerin olumlu sonuçlandığı Ödül Töreninde ayın 29’nda aramızda bulunmakta onur duyacağımız KKTC Başbakanı İrsen Küçük’e verilecek. Sosyal Sorumluluk projelerinde ve KKTC’nin birçok alanda önder Ülke olması için var gücüyle çalışan KKTC Başbakanı Küçük ; "Şimdi yeni bir bağ kurmaya çalışıyoruz. Merkezi de Antalya olacak. Kıbrıs ile anavatan arasında su bağı kuruyoruz. Hükümet tarafından Dragon Çayı'nın 75 milyon metreküplük bir bölümünün 2014'ten itibaren Kıbrıs'a akıtılması planlanıyor. 1974'te nasıl bir Barış Harekâtı yapılmışsa, 2014'te de adamıza barış suyunun gelmesini planlıyoruz” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Ödüle layık görülen diğer isimler:

Spor dalında ki ödülü,  yılın en iyi teknik direktörü, Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı.

Türkiye’nin en ünlü organizatörlerinden Ahmet San.

Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı,  Zekai Tunca. Bilindiği gibi kendisi besteleriyle yüreklere taht kuran gülü susuz bizleri bestesiz bırakmayan değerli bir müzisyen…

59. ve 60. Hükümetlerde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanımız, Kürşat Tüzmen. Aynı zamanda Milli yüzücü ve profesyonel dalgıçtır kendileri.

İş adamı Ali Rıza Zaman.

Siirt’e babası Abdülhamit Saraçoğlu adına ‘Kimsesiz Çocuklar Yuvası Bakım Evini(400 kişilik) yaptırıp Çocuk Esirgeme kurumuna bağışlayan özel bir isim Çetin Saraçoğlu.

DÜYADER Kurucu Başkanı Umut Çınar, yaptığı açıklamada; “Türkiye nüfusu gün geçtikçe yaşlanıyor. Ciddi anlamda bu konularla ilgilenip, düzenlemelerin yapılması bizi yetiştiren, büyüten büyüklerimize vefa borcumuzu, seve seve yapmak görevimiz” dedi.

Bir gün sizin de saçlarınıza aklar düşecek ve çizgiler yaşanan günlerin birer anısı olarak aynadan yüzünüze ve gönüllere yansıyacak.

  e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..