Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '13

 
Kategori
Deneme
 

Zaman

Zaman
 

Zamanı geriye alma şansınız olsaydı, acaba bunu nasıl değerlendirirdiniz hiç düşündünüz mü? Yaptığınız hataları mı telafi ederdiniz, yoksa sonradan pişmanlığını duyduğunuz şeyleri mi?
 Ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Zamanı ne durdurabiliriz, ne de geriye alabiliriz, mümkün değil akıp gidiyor hem de koşa koşa!

 Zamanın değerini bilemediğimiz, hep geç kaldığımız için zamanı suçlarız aslında, ertelenmiş hayaller itiraflar, sözler. Hepsi zaman aşımına uğrayıp, öylece yok olup gidiyor.
 Gerçek şu ki zaman geç kalmaları affetmiyor, zamanın değerini bilmezsek geriye alma şansımız da olmuyor maalesef bu yüzden her günün ve zamanın değerini bilmek gerekiyor.
 Akıp gidiyor zaman herşey gibi ellerimizden ve sadece baka kalıyoruz bizden götürdüğü anılara, yıllara, insanlara…

 Bazen kendi kendime soruyorum zamanı geriye almak gibi bir şansım olsaydı, nasıl değerlendirirdim diye? Sanırım hiç tereddüt etmeden 9 ay öncesine dönebilmek isterdim. Hayatımda en mutlu olduğum andı, benim için bir o kadar anlamlı. O an ki mutluluğumu tarif edemem…

 Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmiyor. Hep inişleri çıkışları oluyor. O mutluluklardan elimizde kalan tek şey biz hatırladığımız müddetçe ölümsüzleşen o güzel “anılar” ve daima hafızalarda saklı kalmaya devam edecek.

 Bir bakmışız hayatın hiç ummadığımız, hiç hayal bile etmediğimiz acı oyunlarında başrolü aldığımızı görüp, kendimize sitem eder dururuz akıp giden zaman boyunca…
 Kim bilir yarınlar bize neler getirecek, bizden neleri alıp götürecek.  Hergünün ve zamanın değerini bilmeniz dileğiyle…

 Zaman değilmiş gideni getiren, aslında zamanmış var olanı götüren.

 Görüşmek üzere.
 

M.Ali Güçlü.

 
Toplam blog
: 4
: 950
Kayıt tarihi
: 24.12.12
 
 

4 Aralık 1992’de Iğdır’da Dünyaya geldim ve halen Iğdır’da yaşamaktayım. 8'yaşından sonra Duchann..