Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '17

 
Kategori
Dünya
 

Zavallı Yunanistan!..

Zavallı Yunanistan!..
 

internetten alınmıştır


Yunanistan yüz yıl önce kendisini kullanan güçler tarafından yine kullanılıyor. Geçmişte İngilizlerin üzerimize sürdüğü Yunanlılar, bugün Alman'ın maşası olma durumunda.

Zavallı Yunanistan... Tarih boyunca hiçbir zaman iyi bir dost olmadı Türkiye'ye... Türkiye'nin geçmişin kötülüklerini unutup komşuluk elini uzatmasına rağmen, Yunan hiçbir zaman bu dostluk elini sıkmadı.

Belki de, Bizansı kaybetmenin acısını içlerinden atamadılar, diyeceğim ama bugün bulundukları noktada, Yunanistanı da kaybedecek hale geldiler... Ekonomik bunalımdan çıkmak için adaları satılığa çıkarmadılar mı?

Yunanistanda akıl olsa, gerçek dostluğu en yakın komşusunda arar; ama Yunanistanda o akıl yok... Bugün Yunanistanı kullanan, geçmişte de kullanmış olan beynelmilel "üst akıl"dır başkası değil...

Türkiye'de alçakça darbe girişiminde bulunmuş; yüzlerce insanı şehit etmiş vatan hainlerini Türkiye'ye iade etmeme kararının ulusal akıllı ilgisi var mı?

Sen şurada Türkiye gibi güçlü ve gittikçe güçlenen bir ülkeyle kapı komşusu iken, Türkiye aleyhine her türlü faaliyette bulunan teröristleri, uluslararası anlaşmalara rağmen iade etmiyorsan başına gelecekleri de düşünmen gerek...

Avrupanın şımarttığı Yunanistan, aslında bu şımarıklığının bedelini hep ödemiştir; ancak o kadar zavallı bir şımarık ki, bunun farkına varamamıştır.

Kıbrısta da aynı hatalara düşmüş; daha kendi ipini bağlamaktan acizken, Kıbrısı Yunanistana bağlamanın, büyük Helen imparatorluğu kurmanın hayalleri peşinde koşmuştur.

Anlaşılan o ki, Güney sınırlarımızda kırk çeşit teröristi üstümüze salan "terör babaları", Batı sınırlarımızdaki Yunanistanı da üstümüze sürmek arzusundadır.

Ekononik olarak AB/Almanya'nın eline bakan Yunanistan, kendini onların emrine uymak zorunda hissetmektedir... Ne var ki, geçmişte olduğu gibi, tokatı yine kendi yiyecektir.

Zavallı biçare Yunanistan!... İki cami arasında kalmış beynamaz, gibi diyeceğim ama durum tam olarak böyle de değil... Yunanistan, cırcır böceği ile karınca hikayesinin cırcır böceğidir ama yardımı gidip kargalardan istiyor...

Öylesine şaşkın, öylesine tarihin kompleksleri içerise düşmüş durumda ki, teröristlere ev sahipliği yaparak Türkiye'ye açık bir düşmanlık yapmayı göze alıyor... Ya da almak zorunda kalıyor.

Almanya da FETÖ'cü hainleri ve onların müttefiki "casus"ları kucağına çekmiş her platformda Türkiye'ye karşı kullanıyor... Utanmadan, arlanmadan katilleri, hainleri "insan hakkı" çerçevisinde korumaya aldıklarını söylüyorlar... Bunlar mültecilere tekme atan, üç yüz mülteci aldı diye kapıları kapatan "insanlar" üstelik!

Ne var ki, gerek bu Alman'ı, gerekse bu zavallı Yunan'ı şımartan yine biziz... Bizim içimizdeki Alman/Avrupa muhibbileri... Adamlar hala, Türkiye üzerinde söz söylemeyi hak sayıyorlar.

Çünkü, içeride "müttefikleri" var... Çünkü içeride şahsi menfaatlerini bu müstevlilerin menfaatleriyle tevhit etmiş bedbahtlar var...

Yunanistan'dan bile zavallı, bizim zavallılarımız var!...

Hiç dilemeyiz ama Ege'nin suları ısınırsa, geçmişte olduğu gibi epeyce Can yakacaktır!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..