Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Zengin olmanın üç yolu

Zengin olmanın üç yolu
 

Zengin olmak işte bu kadar kolay. İsteyen herkeste zengin olacak. Önemli olan da bu önereceğim üç yolu denemesi. Birinde olmazsa diğerinde kesinlikle zengin olunacaktır.

Zengin olmayı hepimiz isteriz, isterizde bir çoğumuz bu kadar basit üç kuralı uygulamayı akıl etmeyiz. Herkese bol şans dileyerek, üç altın kuralı açıklıyorum.

1- KURAL: Öncelikle zengin olmayı kafanıza koyun. Sonra en çok mevduat toplayan bankalardan birini seçin. Kafanıza bir çorap geçirin ve bankayı soyun. Yakalanmadınızsa zengin oldunuz demektir. Yakalandınızsa üzülmeyin, Cezası birinin 100 ytl sini gasp etmekten azdır. Çıkar yeniden denersiniz.

2-KURAL: Ya kazancınızdan devlete vergi vermeyin, Yada olabildiğince insanları sömürün. Asgari üçretle değil sefalet üçreti ile sigortasız bordrosuz çalıştırın. Yani ya devleti yada vatandaşı soyun. Bunun bu ülkede suç olduğu söylensede, şimdiye kadar cezalandırıldığı görülmemiştir. Aksine çokta itibar gören iş adamı olarak anılırsınız.

3-KURAL: Eğer ilk iki kuralı uygulayamıyorsanız, bu üçüncü kuralı uygulamak için hiçbir engeliniz yoktur." Olmaya devlet çihanda bir nefes sıhhat gibi" öz deyişi ile aslında siz zaten zengin olduğunuzun farkına varın. Bu dünyada en zenginin de ömrünün sınırlı, en fakirinin de sınırlı olması nedeni ile kimsenin bir ayrıcalığı olmayacaktır. İlaç paranız, yada sosyal güvenceniz yoksa hastalanmayın olsun bitsin. BU ülkede milyonlarca kişi henüz bilgisayarla tanışmamış sa vede siz bu aletten yararlanıyorsanız? Eğer bu ülkede mlyonlarca işsiz varken sizin bir işiniz varsa. Milyonlarca gözü görmeyen insan varken sizin gözünüz görüyor , diziniz tutuyorsa? Bu ülkede milyonlarca insan dedelerimizin kanı pahasına kurduğu cumhuriyetin tehlidede olduğunun farkında değilken, siz bunu fark etmişseniz.Eğer bu ülkede kendi çıkarları ve politik ihtirasları yüzünden insanı yok sayanlardan değilseniz.Kendiniz için hoş görmediğinizi, başkalrı içinde hoş görmüyorsanız? İnanın siz zaten zenginsiniz.

Bu üç kural dışında başkada yolu var diye düşünüyorsanız. Hele , hele çalışıp zengin olunacağı gibi onulmaz bir saplantıya sahipseniz. Sizden zengin yerine olsa olsa maraba olur. Cumhuriyetimizin tehlikede olduğunun farkındamısınız? Farkında değilseniz zengin olsanız ne yazar.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..