Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

25 Haziran '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı barbunya

Zeytinyağlı barbunya
 

Malzemeler

1 kg Barbunya

4 adet domates

1 adet iri soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet havuç

2 adet kesme şeker

Tuz

Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları bir taşım kaynatıp suyunu süzün.

Küp küp doğradığınız soğanı, soyup halka halka doğradığınız havuçları zeytinyağı ile kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve ilave edin, domatesler ezilene kadar pişirin.

Barbunyaları ekleyin, kesme şekeri ve tuzunu koyup, barbunyaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirin ve servis tabağına alın. Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun!

http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

 
Toplam blog
: 82
: 1860
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..

 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara