Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '21

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zihnin ve Kalbin Savaşı

Bazen zihnimizle kalbimiz arasında büyük bir savaş başlar. Bu savaşın en büyük sebeplerinden biri boğaz çakrasındaki enerji akışının rahat olmamasıdır. Zihin ve Kalp arasındaki bu savaşın deneyimlerinize yansıması şöyle olur;

·      Kendinizi, sürekli zihninizdeyken yakalarsınız

·      Ne yaparsanız yapın, olayların istediğiniz gibi sonuçlanmayacağına inanırsınız

·      Size hiçbir faydası olmayacak konularla ilgili bir sürü fikriniz vardır.

·      Sizi kimsenin duymadığını düşünürsünüz.  

·      Gecenin bir saatinde uyanır, fakat neden uyandığınızı bilmezsiniz. 

·      Kendinizi sürekli duygusal olarak yorgun hissedersiniz 

·      Kafanızın içinde yargılayıcı, kıskançlık ve tartışma yaratan, hatta yanlışa sevk eden sesler yer alır.

 Boğaz çakrası, zihin ve kalp arasında bir köprü gibidir. Boğaz çakranızda enerji akışı rahat değilse, kalbinizin sesini duymanız engellenir.

Kalbinizin sesini duyamadığınızda neler olur? 

Sürekli kafanızda kalırsınız. Bir sürü ikilem içinde olursunuz. Örneğin, başkalarının sizi kontrol etmesini istemezsiniz. Fakat sezgilerinize kulak vermek yerine diğerlerinin görüşlerine başvurursunuz. Diğerlerinin görüşlerine önem vererek sizi kontrol etmelerine izin verdiğinizi fark edemezsiniz. 

Peki, Boğaz çakranızda enerji akışı rahatlarsa neler olur?

İç rehberinizle bağlantıya geçersiniz. Kafanızdaki sesler kaybolur yerine enerji titreşimlerini hissetme hali gelir. Kalbinizle bütünleşirsiniz. Gerçek duygularınızı hissedersiniz. Kendinizle olan savaşınız son bulur. Zira boğaz çakrası kendi gerçeğinizi başka bir deyişle kalbinizde var olanı ifade etmekle ilgilidir. 

Boğaz çakranız açıksa sadece kendi gerçeğinizi ifade etmekle kalmaz, başkalarının gerçekte ne söylemek istediklerini ya da neden yalan söylediklerini bilme halini kazanırsınız. Bazen insanlar yalan söylediklerinin farkında değillerdir. Hatta onlara yalan söylediklerini söylediğinizde, size deli gözüyle bakarlar.  Boğaz çakraları kapalı olduğu için yalan söylediklerinin farkında olmazlar. Bildiklerinin doğru olduğunu varsayarak sizin üzerinizde güç gösterisinde bulunurlar. 

 Buradan çıkış yolu, boğaz çakranızı kapatanın ne olduğunu bulmaktır. Bu da büyük bir olasılıkla korkudur. Bir sonraki yazımda boğaz çakrasını nasıl açabileceğinize dair uygulamaları paylaşacağım

Her Daim Sevgi ve ışıkla

Sibel KAVUNOĞLU

 

Kaynak: Sonia Choquette Throat Chakra; more than about speaking your truth

 

 

 
Toplam blog
: 17
: 840
Kayıt tarihi
: 27.05.10
 
 

Uzun yıllar finans sektöründe ağırlıklı iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçirilmesi üz..