Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Zihniyeti değişmesi gereken

Zihniyeti değişmesi gereken
 

“DTP grup başkan vekili Demirtaş, hükümetin Güneydoğu'ya yönelik paket hazırlığına ilişkin bir soruya ise ''Yapılacak her türlü pozitif şey, sorunun çözümüne az da olsa katkı sunar. Ancak sorunun çözümü için zihniyet değişikliği gerekir, paketlerden bu çıkmaz. Tek dile, tek dine, tek etnisiteye dayalı ulus yaratmak, kürt sorununun temelidir. Fabrikalarla, TRT 2'den Kürtçe yayınlarla Kürt sorunu çözülmez; zihniyet değiştiğinde paketlere ihtiyaç olmadan sorunun çözüldüğü görülecektir" karşılığını verdi.” Diye haber veriyor medya.

Beklenen noktaya gelindi, Kürtçe konuşma hakkı vs. derken bakla ağızlarından çıktı, bunlar yetmez. Ne olacakmış Türkiye Cumhuriyeti devleti zihniyet değiştirecekmiş. Ama n efendim emriniz olur. Siz zihniyet değiştirmeyeceksiniz Türkiye zihniyet değiştirecek öyle mi?

Yani siz PKK ile el ele gezeceksiniz. Bu zihniyette devam edeceksiniz.

Ülkenin topraklarına yeni isimler vereceksiniz, Diyarbakır’a Amed diyeceksiniz, Tunceli’ye Botan. İnsanları böylece kışkırtacaksınız.

İmralı’daki katile başkan diyeceksiniz. Teröre pembe gözlükle bakacaksınız.

Sonra dönüp utanmadan Türkiye Cumhuriyeti zihniyet değiştirsin sözüyle kendiniz aynaya hiç bakmayacaksınız.

Fransa’da yaşayan zenciler, Araplar nasıl ki Arap asıllı Fransız ise.

İngiltere’de yaşayan Hintli ve Pakistanlılar nasıl ki asılları ile söylenen İngiliz iseler. Ve çok yakında göreceğimiz gibi Almanya’daki 4. nesil Türk çocukları ve onların çocukları bir süre sonra Türk asıllı Alman olacaklar ise. Sizler de Kürt asıllı Türkler olacaksınız. Şimdiki ayrımcı ve ırkçı zihniyetinizi değiştireceksiniz.

Zihniyet değişikliği sizden başlayacak öncelikle.

Bu ülkede, Ermeni ve Yahudi asıllı Türkler var farkında mısınız? Kürt olmanız size yani hukuk , özerke topraklar sağlamaz, sağlamayacaktır da?

Kürt olduğunuz için araba yakma, kentleri taciz etme, bayrağı yakma hakkınız yoktur. Bu zihniyetinizi değiştirin öncelikle.

DTP olarak bir terör örgütünün meclisteki kolu olmak gibi bir demokratik(!) hak dünyanın hiçbir yerinde yoktur. O göklere çıkardığınız yere göre sığdıramadığınız ABD’ de de durum böyledir. Tek etnisite dediğiniz kavram belki oranın özelliği nedeniyle yoktur. Ama Amerikalı olmakta yamukluk yapanların sonu senatoya veya kongreye girmek değildir. Onların sonu kimsenin bilmediği zindanlarda çürümektir.

Bu bölgede yüz yıllardır varlığınızın yok olmasını önleyen Türklerdir hepimiz biliyoruz ki Araplar ve Farslar sizi dünyadan kaldırmak için fırsat kollamaktadırlar. ABD’nin Irak’tan çekilmesi ile oradaki Kürtler Özal zamanında olduğu gibi sınırlarımıza dayanıp “kurtarın bizi” diyeceklerdir. Sizler bunun karşılığında vefa gösterecek bir zihniyet değişikliği yapsanız pek güzel olur.

500 yıl önce İspanya’dan kaçan Yahudileri kurtaran Osmanlı nedeniyle, ülkemizde ve dünyada yaşayan Yahudiler bir vefa örneği sergiliyorlar, siz niçin yok olmanızı önleyen bir devlete bayrak açmaya çalışıyorsunuz ve bunun adına demokrasi diyorsunuz?

DTP ve PKK tükendiğinin farkında değil, neden mi çünkü son kara harekatında bölge halkı Türk Silahlı kuvvetlerini bağrına bastı, birkaç bin DTP linin hainleri desteklemek için dağa çıkarak yaptıkları eyleme katılmadı.

Zihniyetlerini öncelikle değiştirmesi gerekenlerin DTP erkanı olduğunu bilmeleri niye bu kadar gecikiyor? Kürt’seniz Kürt’sünüz nasıl hissediyorsanız öylesiniz, ama Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorsunuz, ve hiçbir devlette gak diyene toprak, guk diyene özerklik, hop diyene federasyon vermezler. Bu zihniyeti değiştirin.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..